מנהל הפורום גיא הרשקוביץ, משרד עורכי דין ומגשרים
פרסום לעסק
שלום רב, פתחתי חנות בגדים גדולה של מותגים, ברצוני להוציא פלייר לחלוקה, ורציתי לשאול האם בפלייר אני יכול לרשום את המותגים הנמכרים בחנות. מבחינת חוקית זה מותר? או שהחברות שאותן אני מוכר יכולות להתלונן על כך?
דני שלום, האם יש לך הסכם מול חברות המותגים? כיצד אתה מייבא את המותגים? ממי אתה מייבא את המותגים, מכל חברה בנפרד או מיבואן אחד ? האם מדובר במותגים מקוריים? האם נעשו שינויים במותגים(שינויים בבגדים עצמם)? אודה לקבלת תשובותייך.
שלום גיא, ראשית, תודה על עזרתך! שנית, אענה על שאלותיך: אני מייבא את הסחורה שיש לי בחנות מספקים של הברות מותגים בארץ. לכל חברה יש את הספק שלה. מדובר אך ורק במותגים מקוריים. ולכן, אני מעוניין לדעת, אם בפלייאר שאני מעוניין להוציא האם אני יכול להשתמש בשם המותג/סמל. בכבוד והערכה, דני
דני בוקר טוב, יש חשיבות להסכמי היבוא או להסכמים שיש לך עם הספקים. קרוב לוודאי (או לפחות כך זה אמור להיות) שאין מניעה לפרסם את המותגים שיש לך אלא שדרך הפרסום יכולה להיות משמעותית לכל מותג ומותג. לכן חשוב לבדוק את הסכמי היבוא או את ההסכם שיש לך עם הספקים. במידה ואין התייחסות לכך, לדעתי, עדיף לפנות בכתב לספקים ולבחון עמם את הנושא. בהצלחה.