לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ליאת

כוויה דרגה 2-3

שלום, לפני 6 שנים נכוויתי בביתי משעווה רותחת בכוויה בדרגה 2-3. נותרה לי צלקת בגב כף יד ימין, באורך 8 ס"מ ורוחב 4 ס"מ. הצלקת שטחית אך נראית לעין. במהלך מס' שבועות הייתי בגימלים, טופלתי בפיזיותרפיה ובריפוי עיסוק. האם יש לי עילה לתביעה מול משרד הביטחון לצורך קבלת אחוזי נכות או מענק חד פעמי? תודה.

עו"ד תמר סיון

ליאת שלום מאחר ומדובר בפגיעה בחופשה יש לעמוד במס' תנאים, כדי לקבל הכרה ולהיות זכאים לתגמולי נכות. הפגיעה צריכה להיות בזמן שהיית חיילת בשירות חובה (בהבדל משירות קבע), ודרגת הנכות צריכה להיות 20% או יותר. אם הצלקת המתוארת היא הבעיה היחידה שנותרה לך, כנראה שלא תגיעי לדרגת הנכות המינימלית הנדרשת.

ליאת

עו״ד סיון שלום, אבהיר את עצמי: אני נכוויתי בביתי במהלך שירותי הצבאי הסדיר, בהיותי חיילת. יש לי את המסמכים הרפואיים. האם אוכל להגיש תביעה ולקבל (על אף שמדובר בפחות מעשרים אחוזים) מענק חד פעמי? תודה

עו"ד תמר סיון

ליאת שלום כפי שהסברתי בתשובתי, על פגיעה בחופשה חלים כללים מיוחדים. ניתן לקבל הכרה ותגמולים רק בנכות של 20% ומעלה. האפשרות של מענק כספי, הקיימת לגבי פגיעה עקב השירות, כשהנכות היא בין 10% ל 19% לא קיימת כשמדובר בפגיעה בחופשה. אם הנכות פחותה מ 20% לא תהיי זכאית לדבר - לא למענק ולא לכל הטבה שהיא.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל