לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
הופ

החמרה ונכות מוסבת

אני מוכר 10% משרד הבטחון עקב רצועה קידמית קרועה בברך לפני מספר חודשים סובבתי את הברך קרעתי לחלוטין את הרצועה את המניסקוס וסדקתי את הסחוס כתוצאה מזה עברתי שני ניתוחים אחד להוצאת חלק המניסקוס הקרוע והשני לשחזור רצוה . במהלך ההחלמה צהניתוח השני נפלתי עם הקביים על הישבן בחוזקה והחלו לי כאבים בגב כאשר לאחר חודש לא חלפו והחלו זרמי חשמל ברגל שמאל עברתי צילום רנטגן בכף הרגל וסיטי בגב והסתבר כי יש לי שתי פריצות דיסק ודורבן ברגל השנייה. מאז אני מתהלך על קב אחד כבר 6 חודשים. 1. מה הסיכוי להחמרה ברגל המוכרת? 2. מב הסיכוי להכרה בנכות מוסבת בגב וברגל שמאל? האם נהוג להפריד את תביעת ההחמרה והנכות המוסבת או להגישן שלובות?

הופ

האם לכל ההליך יש צורך בעוד או במקרה של דחיית תביעה

עו"ד תמר סיון

עו"ד יכול להשתלב בתיק בכל שלב, אולם ככל שמעורבותו מוקדמת יותר, כך יש סיכוי שימנעו טעויות. אנחנו ממליצים להעזר בעו"ד מהשלב הראשוני של הכנת התביעה או הבקשה להחמרה.

הופ

האם יכולה להיות סיבה מקצועית להפריד בין התביעות ? האם נועדה חכולה לראות זאת כחוסר תום לב אם אני לא מגישה אותן יחד?

עו"ד תמר סיון

אין בעיה להפריד בין התביעות. בד"כ נח יותר להגיש הכל יחד ואז יש סיכוי לברור מהיר יותר, כי אותה ועדה יכולה לדון בשני הנושאים. מצד שני לא צפויה בעיה מיוחדת אם תחליט לפצל. לשיקולך.

עו"ד תמר סיון

מתאור המקרה אני מבינה ש"סיבוב" הברך שבגללו נגרם הנזק הנוסף, ארע בגלל אי יציבות של הברך שמקורה ברצועה הקרועה. אתה יכול להגיש בקשה להחמרת מצב יחד עם בקשה לנכות מוסבת בגב, מהנפילה. אין צורך להפריד. הקשר של הדורבן ברגל שמאל לנכות המוכרת פחות ברור. רצוי להתיעץ עם רופא ולקבל מכתב מתאים בענין.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל