נכות -משרד הביטחון
שלום רב ברצוני להיוועץ על נושא קצת מורכב. אני עבדתי במערכת הביטחון קרוב ל15 שנים ויצאתי לפנסיה רפואית 89 אחוז וועדה שנערכה ע"י משרד הבריאות כעובד מדינה פנסיה תקציבית מהשכר47 אחוז . הגורם של בעיה איום בסוף 2009 שממנה התפרצה מחלת הסוכרת פוסטראומה הסיבוכים הופיעו ב2011 לאחר האירוע הנוסף הופיעו :נוירו פתיה דום נשימה פוס טראומה סיבוכים בכליות ובכבד וצנתור יצאתי לפנסיה בסוף 2013. שאלתי היא קודם כל הודיעו לי למעשה שהפנסיה אותה אני מקבל מהמערכת בעצם היא אותה הקופה של משרד הביטחון מה זה אומר? שאלה ב: כיום בעקבות כל אותם מחלות אני לא עובד מה עושים עד שהתביעה תוכר ע"י משרד הביטחון ? הפנסיה אינה מספיקה יש גם 3 תלויים. אודה על תשובתך.
משהו שלום יש אפשרות לבקש מאגף השיקום "תגמול טיפול רפואי", מעין דמי מחלה המשולמים למי שאינו עובד זמנית עקב נכותו. הקושי הוא שבד"כ לא מאשרים תגמול זה למי שתביעתו עדיין בבדיקה, אלא אם יש למשהב"ט יסוד להניח שהתביעה אכן תתקבל. רוב הסיכויים שבמקרה שלך לא יאושר התגמול אלא רק אחרי שתתקבל החלטה בתביעה. אתה יכול לבדוק אפשרות של פניה לביטוח הלאומילקבלת נכות כללית, עד למתן ההחלטה בתביעתך. אם קצין התגמולים יכיר את תביעתך, ומדובר בבעיות רפואיות שבגינן קיבלת הגדלה של הפנסיה, אזי ישלום לך רק רבע תגמול ממשהב"ט. אולם אם הנכות המוכרת תהיה מעל 35% ישולם תגמול מלא
שם תוכן: שאלה נוספת ראשית תודה על תשובתך המהירה קודם כל אז באמת לבנתיים קיבלתי תשובה משמחת מהמוסד ל ב.ל על נכות צמיתה אז אין צורך בתוספת האמורה לעיל מה שכן נגעת בנושא של מעל 35%אחוז ומתחת נושא ההכרה ובנושא הזה לא הבנתי מה הקריטריון כי ההכרה היא בסופו של דבר מאותו משרד כך לפחות נמסר אני מוכר ב89% ממשרד הבריאות . האם זה מהווה יתרון כל שהו
כאשר יש הגדלה של הפנסיה מסיבה רפואית, זה יכול להביא לכך שהתשלום ממשהב"ט יהיה חלקי. הבעיה לא קיימת כאשר הנכות במשהב"ט הינה מעל 35%. קביעת הנכות לפנסיה 89% לא מחייבת לגבי הנכות במשהב"ט. משהב"ט עשוי לדחות התביעה שלך או לקבוע נכות רפואית אחרת. הקריטריונים שונים.
כלומר אם אקבל מעל 35% לא תהייה בעיה ואו התחשבות מה גובה הפנסיה? מתחת ל30% נכות יהיה תשלום חלקי נקרא לזה קיזוז אם הבנתי אותך נכון
שאלות נפוצות:
אלי כהן