ערעור על החלטה להקשר סיבתי (פריצת דיסק צווארית)
אז ככה, אחרי שהתחלתי את תפקידי כחשמלאי רכב בחימוש התחלתי לחוש כאבים בצוואר, התלוננתי אבל בכל פעם נפנפו אותי. מפעם לפעם המצב החמיר אבל המשכתי ללכת לרופא ואפילו עברתי מספר צילומי רנטגן בצוואר אפילו שלא מצאו כלום. לאחר תלונות רבות, הצלחתי להשיג בדיקת ct ובבדיקה הזאת לא נמצא כלום. כולנו יודעים שבדיקת CT לא מצליחה לראות במאה אחוז והתחננתי לקבל MRI אך הרופאים הצבאיים דחו כל בקשה שלי לטיפול זה בטענה שהוא יקר מידי וחושבים שאני לא צריך ושאין לי כלום. לא הפסקתי להתלונן וכמה חודשים לפני סוף השירות הורידו לי פרופיל רק בגלל שאני מתלונן, ללא שום ממצאים רפואיים, רק כדי להגיד לי שהנה הורדנו לך פרופיל. כמובן ששמרתי את כל התלונות שלי וכשהשתחררתי ישר התחלתי לעבוד על קבלת צילום MRI באזרחות שגם זה בפני עצמו לוקח זמן ובצילום התגלה שאכן יש לי פריצת דיסק קשה בצוואר. בחרתי ללכת לעורך דין והוא הגיש את כל הטפסים למשרד הביטחון ואחרי כמעט 4 שנים קראו לי למומחה שיקבע אם אכן יש הקשר סיבתי, נתתי לו את הדיסק של הMRI ואחרי כמה שבועות קיבלתי מכתב שאומר שאין הקשר סיבתי והוא אומר שבגלל שעשיתי צילום CT ולא נמצא שם כלום אז כנראה שבצבא לא היה כלום ומה גם שהפריצה נעשתה באופן טבעי ואם היתה לי פריצת דיסק בגלל התפקיד שלי בחימוש אז היתה צריכה להיות לי פריצת דיסק בגב ולא בצוואר. העורך דין אמר שאפשר לערער אבל זאת החלטה שלי וזה הרבה כסף, גם לייצוג וגם לחוות דעת של מומחה. אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות, כבר הלך לי הרבה מאוד כסף על עורך דין נחשב, אני יודע במיליון אחוז שהפריצות דיסק נבעה רק מהצבא! אין לי כל ספק בזה, אבל המלחמות האלה מתישות אותי ואני לא יודע מה לעשות. האם הייתם ממליצים לגשת לערעור? אני חוזר, אין לי שום דוח פציעה רק הרבה מאוד תלונות שהתלוננתי בצבא, פינוי אחד באמצע יום עבודה בבסיס שפשוט נשכבתי ולא יכולתי לזוז והרבה מאוד כסף שכבר נזרק לפח. אובד עצות. תודה על העזרה.
אובד עצות שלום, קשה מאוד להמליץ לך האם לערער או לא בלי לעיין בכל התעוד ובחווה"ד של המומחה מטעם קצין תגמולים. באופן כללי, הוכחת הקשר בין פריצות דיסק ובלטי דיסק בעמוה"ש לבין תנאי שירות מאומצים, אינה פשוטה וקצין התגמולים דוחה את מרבית התביעות. הפסיקה של בתי המשפט, במקרים דומים, אינה אחידה. יש מקרים בהם הערעור התקבל, ובאחרים נדחה. אין ביטחון כי המקרה שלך יוכר.
שאלות נפוצות:
אלי כהן