בקשה להכרה וקביעתזכאותכאלמנת צהל
בעלי נפטר לפני פחות משנה מהמחלה בגינה הוכר כנכה. פניתי לעו"ד כדי שייצג אותי בפני משרד הבטחון. הסכם שכר הטרחה היה שווה ערך של 10 חודשים + מעמ, במקרה של הצלחה. ידוע לי שעוה"ד שלח מכתב תביעה ויעץ לי להמתין. כעבור פחות מ 5 חודשים. מאי השנה, קיבלתי הודעה ממשרד הבטחון, המאשרת את זכאותי. עורך הדין דורש את שכר הטרחה כפי שחתמתי על ההסכם, 115000 אלף שקלים. האם זה מידתי? הרי הוא לא "טרח" כמעט. אינו מוכן לעתר לדרישתי להציג לי את התיק "שלי".
שרה שלום, ניתן להתקשר עם עו"ד בהסכם שכ"ט לפי הסדרים שונים - תשלום עבור טיפול בענין מסויים, כפי שנעשה כאן או, למשל, תשלום לפי שעות עבודה בפועל. במקרה שלך ההתקשרות היתה לצורך טיפול בענין מסויים, שהסתיים למרבה השימחה מהר, ובהצלחה. עוה"ד זכאי לשכרו עפ"י ההסכם. מה היה קורה אם הטיפול היה מסתבך ומתארך ועוה"ד היה דורש ממך לשלם יותר ממה שהוסכם? האם זה היה ראוי? האם לא סביר שלעוה"ד, לנסיונו ולידע שלו, היו השפעה על קבלת התשובה החיובית ובמהירות? לעניות דעתי, אין פסל בדרישת עוה"ד לתשלום עפ"י ההסכם, ומנסיוני הסכום אינו חריג או יוצא דופן. עם זאת, חבל שעוה"ד אינו נעתר לבקשתך לשבת איתך ולהסביר לך מה נעשה בתיק, ואולי להגיע איתך להסכמה בענין שכר הטירחה. אם את סבורה כי נפל פגם בהתנהלות עוה"ד או בדרישת שכר הטירחה, באפשרותך לפנות בענין ללשכת עורכי הדין, ושם תבדק פנייתך לעומק.
שאלות נפוצות:
אלי כהן