אחוזי נכות טנטון וירידה קלה בשמיעה
חייל סדיר, בעקבות רשלנות רפואית של אי אבחנה של איבוד שמיעה פתאומי וחוסר טיפול בחלון הזמן נשארתי עם נזק קבוע באוזן ימין שהוא ירידה קלה בשמיעה בתדר 4000 שעומד על 35db שזה 15db מתחת לסף התקין.(מציין שבאוזן השנייה שלא נפגעה באותו תדר השמיעה אבסולוטית-0db) ,בנוסף אני סובל מטינטון כרוני. האם אני זכאי לאחוזי נכות, אם כן לכמה? והאם אני יכול לטפל בזה בזמן השירות? והאם אוכל לקבל טיפולים בטינטון על חשבון הצבא לאחר שאשתחרר?
אפי שלום, לפי תאור הדברים יש מקום להגשת תביעה. ניתן ורצוי להכין התביעה כבר עכשיו, אך הגשתה תהיה רק 3 חודשים לפני השחרור משירות חובה. בעת שהתביעה תהיה בברור, תוכל לקבל טיפול דרך אגף השיקום. לאחר מתן ההחלטה בתביעה, תהיה זכאי לטיפול רפואי רק אם נכותך המוכרת תהיה 20% ומעלה. (ועל פני הדברים נראה שלא תגיע לדרגת נכות כזו).
תודה רבה! האם בתביעה מסוג זה הכרחי/חובה להעזר בעו"ד?ואם לא,כיצד מגישים את התביעה?
תודה רבה! האם בתביעה מסוג זה הכרחי/חובה להעזר בעו"ד?ואם לא,כיצד מגישים את התביעה?
אין חובה להיות מיוצג ע"י עו"ד. יצוג משפטי כרוך בתשלום שכר טירחה אך עשוי להביא לך תועלת רבה. מומלץ לפחות להפגש עם עו"ד כדי לדעת בפני מה אתה עומד, עלויות וכו' ורק אז להחליט איך להתקדם.
שאלות נפוצות:
אלי כהן