לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שרון

מנעק ליתומי צה"ל שאמם נפטרה

אימי נפטרה כשהייתי בן שנתיים ואבי נהרג במלחמת לבנון ( מילואים ). האם אני זכאי לקבל את המענק ?

עו"ד תמר סיון

שרון שלום המענק ההוני לבן משפחה של חייל מילואים שנפטר בתקופה לגביה חל התיקון לחוק תשלום קצבאות לחילי מילואים משולם רק להורי הנפטר או אלמנתו. ילדים אינם זכאים למענק זה.

שרון

היי תמר בימים האחרונים עבר בקריאה שלישית בכנסת חוק חדש בנושא.......... שיתומי צה״ל שגם אימם נפטרה זכאים למענק חד פעמי כמו האלמנות מכירה ? בברכה.

עו"ד תמר סיון

שרון שלום, היום הגיע לידי פרסום על תיקון לחוק שהתקבל ב 14.3.12, ולפיכך אני מבקשת לתקן את תשובתי הקודמת. התיקון מוסיף את האפשרות לתשלום המענק ליתום במקרה שגם ההורה השני (שלא היה חלל צה"ל) נפטר. אם הורי החלל בחיים, הם קודמים ליתום בקבלת המענק.

אורן

תמר שלום, לפי הבנתי לפי התיקון החדש המענק מתחלק בין האחים היתומים שאביהם נהרג בשירות מילואים ואמם נפטרה גם היא. השאלה שלי היא במידה וגם אחד מהאחים היתומים נפטר, האם חלקו במענק מגיע לילדיו שלו- יורשיו ... או שמא רק האחים שנותרו בחיים מתחלקים במענק? תודה מראש

עו"ד תמר סיון

אורן שלום. החוק קובע שכשיש כמה ילדים המענק יתחלק בינהם. בסעיף אחר נקבע שאם הילד נפטר המענק לא יחולק כלל. יש כאן שאלה של פרשנות. לדעתי ניתן בהחלט לטעון שהמענק לא יחולק רק אם אין אף ילד בחיים ושאם ילד נפטר, אך יש ילד נוסף או יותר, המענק יחולק בינהם. כאמור, זו שאלה של פרוש החוק, ומאחר ומדובר בחוק חדש שטרם הועמד במבחן, כל פרשנות יכולה להיות נכונה.

אורן

תודה רבה

עו"ד תמר סיון

שרון שלום התיקון האחרון לחוק, מדצמבר 2011 אכן קובע זכות למענק, אך מבדיל בין שתי קבוצות. במקרה של חייל שנפטר לפני 31.12.98 הזכות למענק קיימת רק לבן הזוג או הורים. לגבי חייל שנפטר לאחר מכן,יש זכות גם לילד. אם אביך נהרג במלחמת לבנון הראשונה, דהיינו לפני 31.12.98, המקרה שלו נכלל בקבוצה בה אין זכאות למענק לילד. אם כוונתך למלחמת לבנון השניה, יש זכאות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל