נכות נפשית עקב השירות בצה"ל
שלום רב. אשתי בתחילת שירותה היתה קורבן לאונס (בעת שהותה בבסיס ע"י חיילים), לאחר זמן מה שבו היא שירתה וניסתה ככל יכולה להמשיך ולתרום למרות הקשיים הנפשיים היא חוותה התמוטטות נפשית ונאלצה להתאשפז במחלקה פסיכיאטרית , אף שלאחר שהתאוששה ביקשה לחזור ולשרת, הוחלט לשחרר אותה בשל מצבה הנפשי, לאחר שחרורה היא עמדה בטילטול הביורוקרטי וקיבלה פיצוי על סך 18000 שקלים ועשרים אחוזי נכות שלאחר מכן הופסקו ולאחר מכן הועלו לשלושים אחוזים, אני חייב לציין שאילולא חמותי ודאי היא לא היתה דורשת דבר וכמו כן שלאחר השירות היא התקשתה להחזיק במסגרת לימודים או עבודה, ואף התדרדרה למחוזות שאיני רוצה לציינם אבל בואו ונאמר שלא צריך להיות זיגמונד פרויד בשביל להבין שרבות מהנשים שמגיעות אליהן הן קורבנות תקיפה מינית, יצויין גם שהיא כעת הרה ואנו מצפים לילד בקרוב. הנכות שלה אינה קבועה והיא מצדה קשה לה לעמוד על שלה, ולכן אני חושב שהיא לא קיבלה את הפיצוי הראוי על מה שנגרם לה ועל הקשיים שיש לה עד היום וכנראה לא ירפו ממנה אף פעם. אנ י איני יודע היכן להתחיל ולברר והיכן אני יכול לבוא ולבקש עזרה בשבילה, בבוא הילד אם נהיה שנינו מפרנסים נהיה בברוך
אלפרד שלום, במסגרת חוק הנכים אין אפשרות לפיצויים אך יש אפשרות להעלאת אחוזי הנכות או לקבלת זכאות לתגמולים מוגדלים מסוגים שונים (חפ"ר, תט"ר תג"מ). צריך להזמין את העתק התיק של אשתך ממשהב"ט ולבדוק בדיוק על מה היא מוכרת ולפי מה נקבעו האחוזים בעבר. לאחר מכן ובהתאם לממצאים, ניתן יהיה לקבוע את מסלול הפעולה הדרוש כדי להביא לשיפור בזכויותיה. יתכן וצריך יהיה להעזר לשם כך ביעוץ או בחוות דעת של רופא מומחה.
שאלות נפוצות:
אלי כהן