שאלה בבקשה
בהמשך לשאלתי בנושא תט"ר שאלה נוספת האם אני אצטרך להגיע לארץ מידי פעם כדי שאוכל להמשיך לקבל את ההשלמה או שמספיק שאיידע אותם בעזיבה ולהעביר להם את המסמכים שצריך?תודה
תודה על תשובותייך אך ברצוני לשאול שאלה נוספת . באם אני בכל זאת עושה את כל התהליך של ההעברה שלי ושל עסקי לחו"ל ואני מיידע את הנוגעים בדבר ,האם יש פגיעה בבקיצבה שאני מקבל ? האם יש פגיעה בקיצבת הניידות ? ואןלי כדאי לי כבר לעשות את הכל בליווי עו"ד ? תודה
ישנן הטבות שניתנות לנכה בארץ ולא בחו"ל. לגבי רכב למשל, עפ"י הוראות משהב"ט נכה בחו"ל לא מקבל סיוע. ן לפני שנתיים פס"ד שמחייב את משהב"ט לקבוע כללים לסיוע ברכב בחו"ל אך כללים כאלו עדיין לא נקבעו. צריך לראות בדיוק מה אתה מקבל כיום, ולעבור סעיף סעיף, כולל בדיקה מראש מול משהב"ט למניעת הפתעות.
תודה על תשובותייך אך ברצוני לשאול שאלה נוספת . באם אני בכל זאת עושה את כל התהליך של ההעברה שלי ושל עסקי לחו"ל ואני מיידע את הנוגעים בדבר ,האם יש פגיעה בבקיצבה שאני מקבל ? האם יש פגיעה בקיצבת הניידות ? ואןלי כדאי לי כבר לעשות את הכל בליווי עו"ד ? תודה
חידוש התט"ר דורש הצגת מסמכים מדי פעם (כגון דו"ח מס הכנסה) וכן לעיתים בדיקות לאישור המשך אי הכושר, כך שיתכן ותצטרך להגיע לארץ. כפי שכתבתי לך, אני ממליצה שתברר ותתאם הכל מראש מול אגף השיקום, למניעת תקלות.
תודה רבה
שאלות נפוצות:
אלי כהן