פיטורין מטעמי בריאות
תמר שלום רב!הנני משרת כשוטר 10 שנים וכן לפני כן שנתיים בקבע .נפצעתי בשירות המשטרה והוכרתי כנכה 34 אחוזים ע"י משה"ב .כיום בהיותי בשיקום ממושך ובחופשת מחלה הודיעו לי כי אני מופנה לוועדה רפואית ע"מ להפריש אותי מטעמי בריאות לכן אני רוצה לשאול מספר דברים. 1.האם מותר לפטר אותי בניגוד לרצוני,והאם המשטרה מחוייבת בחוק הנכים באשר להקצאת מקומות תעסוקה לנכי משה"ב .[כל פציעותיי הן בעת מילוי תפקידי ] 2.מה הם אחוזי הפנסיה שלהם אני זכאי .ומהן תנאי הפרישה. 3.האם ניתן לערער לבית המשפט בנדון וכן להוציא צוו עיכוב ביצוע . 4.האם אקבל גם פנסיה וגם תגמולים מלאים ממשה"ב. בתודה מראש.
אדירי שלום קשה מאוד למנוע פיטורין אם אינך כשיר לתפקיד בגלל מצבך הרפואי. הפנסיה תקבע לפי הותק וניתן להגדילה במידה מסוימת לפי אחוזי הנכות הרפואית שיקבעו לך. אם נכותך המוכרת באגף השיקום תהיה פחות מ 35%, וקיבלת הגדלת פנסיה בגלל הנכות, תהיה זכאי רק לרבע מתגמול משהב"ט. אם נכותך במשהב"ט תהיה מעל 35% תוכל לקבל את מלוא התגמולים במקביל לפנסיה. משרדנו מטפל ביצוג בהליכים באגף השיקום, כולל ועדות רפואיות, אך לא בועדות פנים ארגוניות או בהליכים לגבי זכויות בפרישה.
בהמשך לתשובתך כפי שציינתי כעת אני עם 34 אחוזי נכות .האם במידה ובהמשך לאחר פרישתי יועלו אחוזי הנכות מעל 35 אחוז האם אהיה זכאים למלוא הגמלה[בהתאם לשנות הוותק] והתגמולים גם יחד.תודה מראש.
מעל 35% תוכל לקבל גם גמלה וגם תגמולים מלאים מאגף השיקום.
ממתין לתשובה .והאם משרדכם מתמחה גם בדיני עבודה ויצוג כוחות הבטחון בוועדות רפואיות פנים אירגוניות [צבא ומשטרה ]
שאלות נפוצות:
אלי כהן