לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אמא של חייל

פציעה

בני נפצע בצבא בכף היד לאחר הפציעה שוחרר מהצבא לחצי שנה לטיפולים דרך משרד הבטחון בחודש אפריל שנה שעברה הרופא טען שהוא צריך עוד ניתוח באצבע באותו היום התה לו וועדה רפואית והם אמרו לו שהוא חוזר לשירות הילד לא קיבל אף צו בחודש מאי היתה תאונת דרכים קשה והוא ניפגע קשה אחרי טלפונים רבים קיבל זימון ל30.5.011 להתיצב אמרתי להם שילד לא יוכל להגיע כי הוא בטיפול נימרץ אחרי ווכוחים קיבלתי את הצהרת הוועדה שהוא קיבל 5 אחוז נכות על היד השאלה שלי אייך אפשר לערער ואייך נתנו אחוזי נכות שהוא לא סיים עם הטיפולים עקב תאונת דרכים רופא שראה אותו טען שהוא צריך לקבל לפחות 20 אחוז תודה מצפה לתשובה

עו"ד תמר סיון

על החלטת הועדה הרפואית שקבעה 5% נכות אפשר לערער לועדה רפואית עליונה. הערעור צריך להיות מוגש בתוך 45 יום. אפשר להעזר בחוות דעת של רופא מומחה שימליץ על דרגת נכות גבוהה יותר, אם אכן יש לכך מקום.

אמא של חייל

הבעיה היא שאני לא קיבלתי מיד את חוות הדעת של הוועדה אלה לפני כחצי שנה לא יכולתי לעשות כלום עקב הפציעה הקשה שהצריך טיפולים וניתוחים עכשיו היה עוד ניתוח בבטן ולא היה לי זמן לפנות לוועדה רפואית אייך אני פונה לועדה רפואית עליונה אשמח לעזרה פשוט מאוד בני נפל בין הכסאות צהל לא מכיר בתאונת דרכים שהייתה לו תודה רבה

עו"ד תמר סיון

מאחר והמועד לערעור חלף, את יכולה לבקש בדיקה חוזרת בגלל החמרת מצב. צריך לצרף לבקשה תעוד רפואי עדכני. בנך יוזמן שוב לועדה רפואית מחוזית שתעריך מחדש את נכותו לפי המצב היום. אם ההחלטה החדשה לא תראה לכם תוכלו לערער עליה.

אמא של חייל לשעבר

תודה רבה לך תמר היית לי לעזר רב יישר כוח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל