לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

בחירת זכויות?

משרד הביטחון מה זאת ההגדרה של בחירת זכויות אני כיום תובע את משרד הביטחון לקיתי בנפש בזמן השירות בצבא אבל בחרתי בביטוח לאומי בלת ברירה כי לא היה לי פרנסה או תמיכה האם הסיכוי שלי אבוד??

עו"ד תמר סיון

דניאל שלום בעבר, אם נקבעה לך נכות צמיתה בביטוח הלאומי, וקיבלת קצבה במשך חצי שנה ויותר, נחשבת כמי שבחר בזכויות בביטוח הלאומי, ולא היה ניתן לתבוע את משהב"ט. החוק שונה בשנת 2007 ונקבעו כללים חדשים, נוחים יותר שמאפשרים הכרה במשרד הביטחון גם לאחר תקופה של קבלת קצבה מהביטוח הלאומי. צריך לבדוק האם במקרה שלך חל החוק בנוסח הישן או שחלות ההוראות החדשות.

דניאל

הבנתי הבעיה אצלי שלקחתי עורך דין שרימה אותי התנהלה תביעה על ידו והיה דיון בדלתיים סגורות קראתי את הפסק דין השופטת פסקה שלא הוגש חומר רפואי והתיק נסגר השמיים נפלו עלי כי זאת היתה תקוותי היחידה והוא פשוט לקח לי אותה איך הוא עשה דבר כזה הוא קיבל ממני חוות דעת מלפני שנה לא הגיש עדויות ששלחתי בזמן האחרון הוא גם לא הגיש הוא מכחיש וטוען שהגיש הכל אבל הוא הרס את התיק האם יש לי עוד סיכוי אני מתפלל לזה

עו"ד תמר סיון

דניאל שלום קשה לדעת מה הסיכוי בלי לבדוק את התיק. אני ממליצה לך לפנות בהקדם לעו"ד שיבדוק את הענין. אולי עוד אפשר לתקן ולעשות משהו.

דניאל

כן פניתי הייתי אצלו היום והוא טוען שהסיפור עוד לא גמור כי קצין תגמולים לא ראה את החומר אבל בית המשפט סגר את התיק ושאלתי מומחה בתחום הוא אמר לי ברגע שתיק נסגר אין מה לעשות זה בחירה בזכויות אם ההליך עוד היה פתוח היה אפשר לעקוף את בעיית ההכרה בגלל שהליך נסגר אם אני יפנה למשרד הביטחון בראיה חדשה הם יטענו שבחרתי בזכויות ביטוח לאומי אבל למה קצין תגמולים לא ראה עוד כלום יש לי את סיכוי או שזה אשליה

תמר סיון

דניאל שלום בשביל לענות תשובה מדויקת יותר צריך להכיר את כל הפרטים בתיק. אם המקרה שלך נכנס בגדר התיקון לחוק, מבחינת מועד הפניה לביטוח לאומי, אז יתכן ויש סיכוי.

דניאל

כן התביעה שלי התחילה ב2004 נדחתה כי לא הגשתי חוות דעת בן 2007 ל2008 הגשתי שוב תביעה היא נדחתה כי העו"ד הגיש רק תצהיר 2011 הגשתי שוב ערעור עם חוות דעת והעדויות יש לי הרבה חומר רפואי בית משפט שלום סגר את התיק אבל רשם בפסק דין שהקצין תגמולים לעיין בחוות דעת והחומר הרפואי אז מה הסיכוי שלי אני כבר 5 שנים בתביעה הזאת ואני מוכר בביטוח לאומי לצמיתות במסגרת החוק החדש הגשתי תביעות אבל קצין התגמולים מעולם לא ראה את החומר הרפואי שלי אני לא יודע מה לעשות המחלה הנפשית שלי מתישה אותי מהצבא

עו"ד תמר סיון

דניאל שלום קשה לתת תשובה בתיק כל כך מורכב בלי ללמוד את כל העובדות ולעיין במסמכים.

דניאל

הייתי מאוד רוצה לפגוש אותך שתראי את התיק והמסמכים להגיד לי אם יש עוד סיכוי כי ארז יער אמר לי שהסיפור גמור כי בחרתי בביטוח לאומי וההליך נסגר אין שום סיכוי הרי קצין תגמולים לא ראה את החומר והעו"ד שלי גרוע הרס לי את התיק וממשיך לומר לי קצין תגמולים המצב הנפשי לא טוב אני לא יוכל להגיע לת"א אין לך אולי משרד בחיפה או בצפון?

עו"ד תמר סיון

דניאל שלום. משרדנו בת"א. צור איתי קשר טלפוני 03-6813322 ואפנה אותך לעו"ד בחיפה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל