לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
סמי

תט"ר

אני גמלאי של המשטרה פרשתי ב12/2010 בעקבות פציעה אני מקבל פנסיה 43% (5500ש"ח ברוטו)אני מוכר כנכה צה"ל 50% לצמיתות, מיד לאחר הפרישה הגשתי בקשה לתט"ר והתבקשתי להמציא תלושי משכרת ואישור פרישה אושר לי תט"ר אותו קיבלתי עד חודש 3/12 הגשתי בקשה לנצרך ומחודש4/12הפסיקו לשלם לי תט"ר בטענה שלא מגיע לי מאחר וקיצבת הפנסיה גבוהה מהתט"ר וככל הנראה קיבלתי בטעות כסף שלא מגיע לי החודש אשרו לי נצרך מ6/11 ובתלוש האחרון נותרתי עם 70 אלף ש"ח הפרשים שליליים אותם אני אחזיר במשך שלוש שנים. 1)האם זה נכון שלא מגיע לי תט"ר ואם כן בגלל טעותשלהם אני אסבול 3 שנים? 2)לאחר קיזוז התט"ר יוצא שבפועל מחודש1/11-6/11 לא קיבלתי שום תגמול אשמח לתשובה מעו"ד תמר סיון ותודה מראש

עו"ד תמר סיון

ראה התשובה למטה

סמי

שוב תודה על התשובה א) את התט"ר קיבלתי לפי סעיף 14א1 ב)כשפרשתי מהמשטרה פניתי לעובדת השיקום וביררתי איתה לגבי השלמת הכנסה מאחר ומשכורתי נפגעה 043% פנסיה)והיא הפנתה אותי למזכירה רפואית לקבלת תט"ר התבקשתי להמציא 3 תלושי משכורת אחרונים ואישור פרישה וגובה הפנסיה בהמשך אושר התט"ר , לאחר שקיבלתי אחוזי נכות לצמיתות עובדת השיקום פנתה אליי ואמרה שתגיש לי בקשה לנצרך ואכן בחודש מרץ הוגשה הבקשה ,לאחר חודש הפסיקו לשלם לי תטר בטענה שקיצבת הפנסיה גבוהה מהתט"ר ושכנראה קיבלתי כספים שלא מגיעים לי בהמשך אושר לי נצרך רטרו מ1/6/11. אני מבקש שתציעי לי מה לעשות ותודה מראש

סמי

שוב תודה על התשובה א) את התט"ר קיבלתי לפי סעיף 14א1 ב)כשפרשתי מהמשטרה פניתי לעובדת השיקום וביררתי איתה לגבי השלמת הכנסה מאחר ומשכורתי נפגעה 043% פנסיה)והיא הפנתה אותי למזכירה רפואית לקבלת תט"ר התבקשתי להמציא 3 תלושי משכורת אחרונים ואישור פרישה וגובה הפנסיה בהמשך אושר התט"ר , לאחר שקיבלתי אחוזי נכות לצמיתות עובדת השיקום פנתה אליי ואמרה שתגיש לי בקשה לנצרך ואכן בחודש מרץ הוגשה הבקשה ,לאחר חודש הפסיקו לשלם לי תטר בטענה שקיצבת הפנסיה גבוהה מהתט"ר ושכנראה קיבלתי כספים שלא מגיעים לי בהמשך אושר לי נצרך רטרו מ1/6/11. אני מבקש שתציעי לי מה לעשות ותודה מראש

סמי

שוב תודה על התשובה ואשמח לקבל הסבר נוסף א) את התט"ר קיבלתי לפי סעיף 14א1 ב)כשפרשתי מהמשטרה פניתי לעובדת השיקום וביררתי איתה לגבי השלמת הכנסה מאחר ומשכורתי נפגעה 043% פנסיה)והיא הפנתה אותי למזכירה רפואית לקבלת תט"ר התבקשתי להמציא 3 תלושי משכורת אחרונים ואישור פרישה וגובה הפנסיה בהמשך אושר התט"ר , לאחר שקיבלתי אחוזי נכות לצמיתות עובדת השיקום פנתה אליי ואמרה שתגיש לי בקשה לנצרך ואכן בחודש מרץ הוגשה הבקשה ,לאחר חודש הפסיקו לשלם לי תטר בטענה שקיצבת הפנסיה גבוהה מהתט"ר ושכנראה קיבלתי כספים שלא מגיעים לי בהמשך אושר לי נצרך רטרו מ1/6/11. אני מבקש שתציעי לי מה לעשות האם לפנות לעו"ד ותודה מראש סמי

עו"ד תמר סיון

סמי שלום. תגמול לפי 14 א 1 הינו התט"ר המינימלי המשולם למי שלא עבד לפני הזדקקותו לתט"ר. לכאורה זה לא המקרה שלך כי עבדת עד לפרישה מטעמי בריאות. לדעתי צריך לבדוק האם לא היה מגיע לך תט"ר גבוה יותר, לפי חלופות אחרות של סעיף 14א, ולחלופין לנסות ולקבל תשלום רטרואקטיבי של תגמול הנצרך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל