לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אלי

וועדה רפואית- מ.הביטחון

שלום רב, שמי אלי. לפני כשנה בזמן שירותי הצבאי נחבלתי בברך בעת חופשה, ולאחר חזרה לפעילות בבסיס (שבוע לאחר הפציעה) נחבלתי שוב באותו איזור (החמרה של הפציעה). מאז חלפה לה תקופה וכיום לאחר טיפול שיקום ושחרור מצה"ל אני במגעים מול משרד הביטחון בנוגע לזכויותיי. נדרשתי לגשת לרופא מטעם משרד הביטחון שיאמוד את חומרת הפציעה שלאחר הניתוח ובימים הקרובים אני עתיד לגשת לוועדה רפואית. אותו רופא סיכם את הפגישה כך: "לפיכך אני ממליץ להכיר בהחמרה של 75% בשל שירותו הצבאי. 50% בשל הפגיעה בחופשה. ו-25% בשל הפציעה בזמן הפעילות בבסיס." שאלותיי הן: א) איך עליי לגשת לוועדה הרפואית, ומה עליי להגיד בה? ב)לפי סיכומו של הרופא הבודק, מה ניתן להשיג בכך? תודה רבה רבה, אלי!

עו"ד תמר סיון

אלי שלום הועדה הרפואית צריכה לקבוע את דרגת נכותך, ולכן עליך למסור לה את כל התלונות והבעיות שאתה סובל מהן היום. לאחר שהוועדה תעריך את הנכות הכוללת, היא תקבע את החלק שע"ח השירות, לפי ההחלטה של קצין התגמולים. ההמלצה שנתן הרופא לגבי הקשר הסיבתי בעייתית מבחינתך. משמעותה היא שרבע מהנכות לא יחשב בכלל (מסיבות שבוודאי מפורטות בחווה"ד), רבע יחשב ע"ח הפגיעה בצבא, וחצי ע"ח הפגיעה בחופשה. מאחר ופגיעה בחופשה מזכה בהטבות רק בדרגת נכות כוללת של 20% ומעלה, המשמעות של הכרה במחצית היא שרק אם נכותך הכוללת הינה 40%, תהיה זכאי להטבות בגין הפגיעה בחופשה. מדובר בדרגת נכות גבוהה מאוד שכנראה שלא תקבע לך, ולפיכך תהיה זכאי, אם בכלל, להכרה רק עבור רבע מכל דרגת נכות שתקבע !

אלי

המון תודה לך תמר,עשית לי מעט סדר. בכל מקרה,אין יותר מדי מה לעשות בנדון פשוט לגשת לוועדה הרפואית ולקוות לבשורות טובות?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל