לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דניאל

קצין תמלוגים

שלום רציתי לדעת בית משפט קבע שקצין תגמולים יראה את החומר הרפואי שלי כולל חוות דעת ועדויות קצין תגמולים קיבל והעביר את התיק למומחה מה זה אומר והאם יש לי סיכוי שכירו בי כי נדחתי בעבר כי לא היה חומר רפואי עדכני?

עו"ד תמר סיון

דניאל שלום המומחה מטעם קצין התגמולים יבדוק שוב את התיק עם החומר החדש. אם יחשוב שיש בו כדי לשנות את המסקנה הקודמת הוא ימליץ לקצין התגמולים לשנות את ההחלטה (זה דבר נדיר, אבל קורה לפעמים). אם לא, הוא יתן חוו"ד שמסבירה מדוע הוא נשאר בעמדתו, והמשפט ימשיך.

דניאל

הבנתי מה זאת אומרת זה נדיר כאילו הסיכוי נמוך אבל אם המומחה יראה את החוות דעת והעדויות חומר שהם לא ראו בעבר ובית משפט פסק שיקראו את כל החומר אז הסיכוי לטובתי גם צירפתי מכתב שרשום בו מה אני עובר יום יום ומידה ולא מה אני צריך לעשות??

עו"ד תמר סיון

דניאל שלום עליך לוודא שכל המסמכים והעדויות עליהן אתה מבסס את תביעתך הוגשו לתיק ויועברו לעיון המומחה

דניאל

כן הכל הגיע יש סיכוי שהמומחה ישנה את דעתו ברגע שיקרא את כל החומר הרפואי כי באמת מגיע לי והם הוא הוא ידחה מה אני צריך לעשות לשנות את ההחלטה אני כבר לא יכול לערער לשלום?

עו"ד תמר סיון

אם העברת החומר וחווה"ד נעשעו כחלק מההליך בביהמ"ש, ההמשך יהיה במסגרת אותו הליך. אם התיק בביהמ"ש נסגר, תצטרך, במקרה של החלטה שלילית, להגיש ערעור חדש.

דניאל

הבנתי וזה לא משנה שבחרתי בביטוח לאומי כי עדיין יש תביעה כמה שנים ביטוח לאומי בחרתי בגלל המצב הנפשי שלי ולא היה לי עזרה בית המשפט יקבל את זה?

עו"ד תמר סיון

בחירה בזכויות היא בעיה בפני עצמה, ואם מבחינה משפטית אתה נחשב כמי שבחר בזכויות לפי חוק הביטוח הלאומי, יהווה הדבר מחסום מפני בדיקת תביעתך לגופו של ענין.

דניאל

כן הבנתי כבר דיברנו על זה ואמרת לי שיש לי סיכוי כי הגשתי תביעה ב2008 והחוק שונה אז יש לי סיכוי מבחינה משפטית כי הוגשה תביעה כבר מ2008 ועד היום אני מחכה לתשובה בעבר נדחתי כי לא הגשתי חומר רפואי עדכני עכשו יש חוות דעת ובית המשפט פסק שקצין תגמולים יקרא את החומר ויעביר את החומר למומחה זאת אומרת שמגיע לי כי הייתי בתביעה המומחה יאשר את ההכרה עם כל החומר הרפואי כולל העדויות תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל