ישום פסק דין
שלום במסגרת עתירה מינהלית הגיעו הצדדים להסכמה דיונית ועל המשיב היה לפעול כנדרש. המשיב לא פעל כפי שהורה בית-המשפט,ועברו חודשיים פניתי לבית-המשפט בנדון ,ובית-המשפט טען שסיים את מלאכתו. והשאלה היא יש פס"ד לביצוע ,הצד שכנגד לא פועל לפיו ,אז מה אני יכול לעשות. אם אפנה בערעור חדש ,אצטרך שוב לשלם אגרה שממילא היא גבוהה. מבקש את הכונתך בנדון. בברכה
שלום רב אבקש באם אפשר את הכוונתך. בברכה
שלום השאלה בקשר להכוונה נשלחה בטעות מתנצל. מחיפוש בגוגל בנושא ,נתקלתי שבקשה לבזיון בית-משפט בהליך מול קצין התגמולים ,אינה יכולה להתקבל ,אלא אם לא הבנתי נכון. האם במידה לאור התשובה שבית המשפט סיים את מלאכתו אגיש בקשה חדשה ,אוכל לטעון לפטור מאגרה לאור התשלום בהליך הקודם. ושאלה נוספת ברשותך מהו הפירוש של "החלטה " מצד קת"ג ,האם מספיק מסמך דחיה לבקשה מצד הנכה ,או ללא הפנית הנכה לערכאת ערעור בגוף התשובה אזי המסמך אינו מוגדר כהחלטה שניתן לערער עליה לתשובתך אודה
דני שלום, הנושא אכן בעייתי ושנוי במחלוקת. בוודאי שאי אפשר לאסור את המדינה בגלל אי קיום פס"ד אך יש אפשרות לחיוב כספי. כפי שבוודאי הבנת מתשובותי הקודמות, אני ממליצה לך נסות ולהניע התהליך ע"י יצירת קשר עם הגורמים המטפלים בטרם תפנה לערכאות. כל מכתב דחיה החתום ע"י מי שהוסמך כקצין תגמולים הינו "החלטה" וניתן לערער עליו, גם אם הדבר לא צוין במפורש במכתב.
שלום בתחילה תודה על תשובתך. אני מסכים שכדאי ליצור קשר עם הגורמים המטפלים,אבל הבעיה שאותם גורמים (ועל-כך הגעתי לבית-משפט ) לא משיבים לפניות כלל. לצורך הדוגמא : ראש תחום רכב רפואי במידה ועונה אינו מפנה לערכאת ערעור מכיון שאינו מוכר ברשומות כקצין תגמולים (להלן ילקוט פרסומים 6433 מיום 19.06.12 ). ולכן עולה השאלות : האם ניתן לפנות לבית-המשפט ללא החלטה? במקרה של דמי ניידות (ששייך לתחום רכב רפואי ) מי הגורם שמוכר ברשוצות כקצין תגמולים. מתנצל מראש על המשך הבירור ,אך בטוחני ששאלות אלו ששאלתי ,נכי צה"ל נתקלים בהם חדשות לבקרים. בתודה מראש
דני שלום, אתה יכול לנסות הליך של בזיון בימ"ש - בכך שלא קויים פסק הדין. זה עדיין יקח זמן וכסף אבל אולי תפוצה בסוף ההליך בכך שיפסקו הוצאות כנגד המדינה.
שאלות נפוצות:
אלי כהן