לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אביהוא

מימוש זכויות

לעו"ד שלום רב! אני מוכר כנכה צהל מ1988.במשך השנים הקמתי משפחה ויש לי 3 ילדים. עובדת השיקום שלי לא דיווחה לי שמגיע לי החזר כספי חודשי עבור גני הילדים, בטענה שזה לא מתפקידה. נודע לי על ההטבה הנ"ל לפני כשנתיים,ילדיי גדלו והיום הם לומדים בבי"ס יסודי. במשך שנים משהבט לא שילם לי את ההחזר עבור גניי הילדים. פניתי אליהם וביקשתי רטרואקטיבית את הסכום בנוסף שלחתי להם אסמכתאות(קבלות חודשיות מהגנים),מדובר בסדר גודל של200 אלף ש"ח. הם הסכימו להחזיר לי כ40 אלף ש"ח. האם משהבט מחוייב להחזיר לי את מלוא הסכום?פניתי אליהם שוב וביקשתי שוב את מלוא הסכום, הם ענו לי כי מבחינתם החזר רטרואקטיבי מהסוג הנ"ל הוא חריג באופן כללי ולדעתם אין לי כל סיבה לבקש את ההפרש. האם יש לי עילה לתביעה בבית משפט,או לחלופין דרך אחרת לקבל את ההחזר? אשמח אם תוכל לענות לי במהרה. בברכה, אביהוא

עו"ד תמר סיון

אביהוא שלום העלת בעיה אמיתית. לכאורה עפ"י הוראות אגף השיקום האחריות היא עליך לבקש ההטבה ואם לא ביקשת - הפסדת. עם זאת ההוראות אינן חוק, וביהמ"ש יכול להחליט שיש מקום להתערב ולשנות את ההחלטה. צריך לבדוק את העובדות הספציפיות של המקרה שלך. הדרך היא לפנות לביהמ"ש המחוזי בעתירה מנהלית, סמוך כל האפשר למועד בו קיבלת את התשובה השלילית.

אביהוא

תודה רבה!!!

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל