לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דני

סילוק הערעור על-הסף -משמעויות

שךום רב הגשתי ערעור לועדת ערעורים בבית-משפט שלום ראשל"צ עם נימוקי הערעור ותצהיר כנדרש. קת"ג הגיש סילוק הערעור על-הסף ,הוגשה התנגדות שלי לסילוק ,נערך קדם דיון שבו הוחלט שאין צורך בדיון הוכחות והועדה תחליט לאור המסמכים בתיק. שאלתי היא ,נניח והועדה תדחה את בקשת קת"ג לסילוק הערעור על-הסף ,אזי בסמכותה לדון בטענות גופא ללא קיום דיון (בשים לב שהמשיב לא ענה לטענות גופה ). או שלאור החלטתה יקבע דיון נוסף לדיון בטענות גופה. בתודה מראש

עו"ד תמר סיון

דני שלום, לא כתבת מה העילה לבקשה לסילוק על הסף והאם קצין התגמולים עצמו דן בתביעה לגופה או שגם הוא דחה אותה על הסף. אם קצין התגמולים דחה את התביעה על הסף, ובית המשפט יחליט להפוך את ההחלטה ולקבוע שיש מקום לדיון לגופו של ענין, אזי התיק יוחזר לקצין התגמולים לבדיקה. אם קצין התגמולים דן בתיק לגופו של ענין, ובקשת הדחיה על הסף הועלתה רק בשלב הערעור, הרי שאם הבקשה תדחה ימשיך הדיון בתביעה לגופה בביהמ"ש.

דני

עו"ד תמר שלום רב בתחילה תודה על התיחסותך. העילות של קת"ג לדחיה על הסף הינם : ע"פ סעיף 33 לחוק הנכים שהוא פנייתי לועדה ללא החלטה מצד קת"ג , ולחלופין איחור בהגשה. ( פרקליטות המדינה מתעלמת מהעובדה שקת"ג לא עונים בזמנים הקבועים בחוק ) קת"ג התנגד למרות בקשות שלי מפורשות להתייחס לטענות גופה ,וביקש לדון בטענות הסף. לאור האמור באה שאלתי האם ולמרות שלא הגיב לטענות גופה ,הועדה מוסמכת לדון ולתת החלטה ,מתוך תקוה שתדחה את בקשת הסילוק. וזאת נוכח העובדה שהמתנתי לקדם דיון כ-10 חודשים. אודה לחות-דעתך בנדון

עו"ד תמר סיון

דני שלום, לאור הפרטים שמסרת, אני מניחה שאם הועדה תדחה את הסילוק על הסף, היא לא תכנס לדיון לגופו של ענין בתביעה, אלא תורה לקצין התגמולים לדון.

דני

עו"ד תמר מודה על ההתיחסות ,ישר כוח

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל