נכות שמיעתית - החמרה
עו"ד תמר סיון שלום רב, בשנת 1995 השתתפתי בתרגיל חי"ר במהלך השירות, ונגרמה לי פגיעה בשמיעה. הגשתי (בעצמי) תביעה למשרד הבטחון. בפרוטוקול הבדיקה של משרד הבטחון נכתב: "השתתף באימון, ירה במג באוזן חשופה, לאחר מכן התלונן על ירידה בשמיעה ובבדיקת שמיעה אכן נמצא ירידה תחושתית עצבית מימין, אלא שהבדיקה כיום תקינה לחלוטין, מכאן שהנבדק סבל מ TTS היינו ירידה זמנית בסף השמיעה. כיון שאין כל ירידה בשמיעה 3000 ו 4000 הרץ, אין הנבדק זכאי להכרה כנכה". במכתב מקצין תגמולים נכתב: "בהסתמך על תוצאות הבדיקות וחווד הועדה הרפואית מ 26.3.96 הגעתי למסקנה כי אינה קיימת נכות שמיעתית הקשורה בתנאי שרותך הצבאי כמשמעותו בסעיף 1 לחוק". במהלך השנים שחלפו מאז, חלה ירידה חריפה בשמיעה באותה אוזן ימין שלי שנפגעה בארוע בצבא, ואין לי ספק, (הואיל ומדובר רק באוזן ימין) שהמקור לירידה הקשה בשמיעה שלי כיום היא אותה פגיעה בצבא. השאלה היא האם אני יכול להגיש בקשה להחמרה, לאור מה שהוחלט בשנת 1996 ? אם לא, מה כדאי לי לעשות ? בתודה מראש, רועי
רועי שלום הדעה המקובלת היא שנזק בשמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש אינו ממשיך להתקדם לאחר תום החשיפה, למעט אולי במקרים חריגים בהם נגרם קרע בעור התוף. לכן סביר שהירידה הנוספת בשמיעה אינה קשורה לארוע בצבא. מומלץ שתתיעץ עם רופר אא"ג באשר לירידה בשמיעה וסיבתה. עם זאת, אם בארוע בצבא נגרם קרע בעור התוף יתכן ויש מקום לפניה חודשת למשהב"ט.
שאלות נפוצות:
אלי כהן