ועדה רפואית להחמרה וקצין התגמולים
אני מוכר מ2010 ב20% זמני-- "ptsd כושר תפקוד בינוני" לפני שנה אושפזתי ע"י רופא צבאי באישפוז פסיכאטרי (שכמובן העלו עוד שלל אבחנות) ל5 חודשים סה"כ. חיי נהרסו כליל. השתחררתי וכיום במסלול שיקום (לימודים). לא כ"כ מצליח השיקום. לפני שבועיים עברתי ועדה רפואית במחוז ירושלים בבקשתי להחמרה. לפני כשבוע קיבלתי הודעה "הועדה סיימה לדון בענינך, והתיק יועבר לקצין התגמולים לקבלת החלטה" היום קיבלתי טלפון מקצין התגמולים שאמרה "תיקך מועבר מירושלים לתל אביב, ועקב פסח תתעכב ההחלטה" 1. האם זהו דבר פרודצדורלי מקובל שהתיק עובר לתל אביב? אני מפחד שהם יורידו לי. 2. האם אפשרי בתיאוריה שקצין התגמולים יוריד את "הקשר הסיבתי" שהוכר ב2010? 3. האם יש זמן מינמלי הקבוע בחוק לעניין זמן ההודעה אלי מרגע החלטת הוועדה/ קצין התגמולים? אשמח לתשובה... פסח בחרדה מטורפת...
בכל החלטה של ועדה רפואית ההודעה על ההחלטה נשלחת ע"י קצין התגמולים, כך שההעברה לקצין תגמולים היא חלק מהתהליך הרגיל. הגב' כריסי אכן מטפלת בהודעות על החלטות של ועדות רפואיות שדנו בהחמרת מצב. אני מניחה שאין מקום לדאגה, אם כי בגלל חג הפסח אכן צפוי עיכוב בהוצאת ההחלטה. שיהיה לך חג שמח
תודה על התשובה המהירה!! תודה - רק לגבי השאלה של "האם היא יכולה לשלול את הקשר הסיבתי שהוכר ב2010?" יש בידי עדויות רבות של מפקדים וחברים רבים מ!@#3 לבנון. שכבר יש בידי משהבט. זה דבר שקורה/ שיכול לקרות? אני בחרדה מטורפת......
רק קצין התגמולים מוסמך לבטל קשר סיבתי שנקבע בעבר. תפקידה של ועדה רפואית הוא לקבוע אחוזי נכות לגבי נושאים שהוכרו והיא עצמה אינה יכולה לבטל הכרה.
שאלות נפוצות:
אלי כהן