לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שירה

בעיה

שלום נפצעתי במהלך שירותי הצבאי בברך. עברתי ניתוח ראשון של תפירת וכרית במינסקוס לפני כשנה וחצי. לאחר מכן עשיתי טיפולי פזיוטרפיה והמשיכה לכאוב לי הרגל. הרופא שלח אותי לMRI נוסף וגילה רק קרע שארי ובצקת ברגל. לאחר מכן הוא אמר לעשות רק טיפולי פזיוטרפיה וללא התערבות ניתוחית. לאחר מכן הברך ממש כאבה ועשיתי MRI נוסף אחרי מספר חודשים ובו התגלה קרע גדול למידי במיניסקוס ועברתי ניתוח נוסף לפני כשלושה חודשים. כרגע אני בשלבי שיקום ותקופת מחלה. עברתי כמה תהליכים בהגשת התביעה . הגשתי את המסמכים והכל ללא עורך דין וכרגע עברתי חוות דעת רפואית מטעם משרד הביטחון. ועכשיו איני יודעת מה לעשות להגיד גם מטעם רופא מאצלי חוות דעת? או לחכות לראות האם הוא ישלול את זה שזה כרגע בצבא ולהגיש עירור? ושאלה נוספת כמה אחוזים ניתן לקבל על שני ניתוחים של כריתת מיניסקוס?< הודה לכם מאוד על תשובתכם

שירה

שזה קרא בצבא** שגיאת כתיב. אני משוחררת מספר חודשים

עו"ד תמר סיון

שירה שלום מאחר ועברת כבר את שלב הבדיקה ע"י רופא מטעם קצין התגמולים, כדאי להמתין להחלטה. אם יוחלט לקבל את התביעה תוזמני לועדה רפואית לקביעת אחוז הנכות. במקרה כזה יש מקום ליעוץ עם עו"ד. אם התביעה תדחה, בוודאי שרצוי לפנות לעו"ד. דרגת הנכות אינה תלויה במספר הניתוחים אלא במצב הרגל. לדוגמא: מצב אחרי כריתת מניסקוס עם שינויים ניוונים מקנה 10%. אם נותרו בברך הגבלות נוספות יתכן ותקבע נכות גבוהה יותר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל