לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ש

זכויות לבני זוג

שלום, בן הזוג שלי מזה שלוש שנים הוא נכה צהל שמקבל קיצבה ממשרד הביטחון. כיום הוא חולה בסרטן מסוג קשה ומצבו מתדרדר במהירות. רצינו לבדוק האם במידה ולא יחזיק מעמד אוכל לקבל הכרה כבת הזוג שלו ולהמשיך לקבל קיצבה ממשרד הביטחון כפי שבני זוג נשואים מקבלים? (יש לנו חובות משותפים שצברנו בחיינו כזוג) במשרד הביטחון מסרבים למסור לי מידע בנושא היות ואני לא אשתו. תודה מראש.

עו"ד תמר סיון

פטירה שלא כתוצאה מהנכות המוכרת אינה מזכה בתגמולים למשפחה, למעט במקרים מיוחדים. הזכות היחידה הינה לקבל את התגמולים עפ"י חוק להם, היה הנכה זכאי בחייו, למשך 36 חודשים נוספים לאחר פטירתו. הנכה יכול לתת בחייו הוראה למי מבני משפחתו הוא מבקש שהתגמולים ישולמו, ובאין הוראה כזו הם ישלומו לבן זוגו. אם הינכם מקיימים מערכת יחסים של ידועים בציבור (מגורים משותפים, מחוייבות הדדית ועוד), הרי שתחשבי לבת הזוג לצורך התשלום הנ"ל.

ש

תודה על תשובתך. אודה לך באם תוכלי לפרט מהם אותם מקרים מיוחדים שמזכים תגמולים לנכה שנפטר שלא כתוצאה מנכותו, ובאותו נושא רציתי לדעת האם ניתן להוכיח קשר בין מחלתו (סרטן) לבין נכותו ptsd ברמה הכי גבוה שיש?

עו"ד תמר סיון

קיים הסדר שאינו מעוגן בחוק, אלא בנוהל, לפיו במקרה של נכה שנפגע בפעילות מבצעית, נכותו 50% ויותר ונפטר מסיבה אחרת, ניתן לזכות את בן הזוג בתגמולים כשל אלמן/ת צה"ל. הזכות היא לתגמול חודשי בלבד ולא להטבות הנוספות. לגבי הקשר בין PTSD וסרטן - צריך לבדוק את נתוני התיק. אם למשל הנפגע הרבה לעשן בגלל מצבו הנפשי, והסרטן קשור לעישון, יתכן וניתן יהיה להוכיח קשר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל