שאלה חשובה
שלום רב השתחררתי מלפני 3 שנים, הספקתי לפני כמה חודשים לפתוח תיק במשרד הביטחון עם פציעה שהייתה לי בצבא ונגררה עד עכשיו ( רשלנות רפואית-אובחן בעיה בברך ובמציאות התגלתה לי מחלה בשם טרשת נפוצה) גילו לי את המחלה וישר נשלחתי לטיפולים שכללו mri, אשפוז דחוף ועוד... סהכ 1600 שקל. הייתי ממש במצב קטסטרופה, עכשיו יש שיפור קל(הכל ב3 חודשים) השאלה שלי זה אם התחלתי טיפולים ואני מרגיש שיפור, האם בוועדה רפואית יכולים לשלול אותי בשל שיפור מצב?
ליאור שלום, בשלב הראשון משרד הביטחון צריך להכיר בנכות שלך כקשורה לשירות. אם תקבע הכרה, יגיע השלב השני של קביעת הנכות. הנכות תקבע לפי מצבך במועד הבדיקה. אם המצב טוב יתכן ותקבע נכות נמוכה אפילו של 1%. עם זאת להכרה ולקביעת נכות יש חשיבות, גם כשהנכות מינימלית, למקרה של החמרה בעתיד
מה? אבל זו חוצפה כי סבלתי 5 שנים עם בעיות מוטריות... גילו לי מחלה כלשהיא בגלל הרשלנות שלהם, מחלה בלי תרופה, מחלה לכל החיים שיכולה להתפרץ בכל רגע נתון, אז המצב השתפר לעומת מה שהיה לפני כחודש, נרשמתי להידרותאפיה, לוקח סטרואידים... זה לא הגיוני שהנכות תקבע על פי המצב עכשיו
ליאור שלום הנכות נקבעת לפי מצבך היום. אם המצב בעבר היה חמור יותר אתה יכול לבקש מהועדה לקבוע לך נכות גבוהה לגבי תקופה מוגדרת בעבר. עליך להציג תעוד רפואי שישכנע שאכן מצבך היה חמור יותר. כמו כן, אם בעתיד תחול, חלילה החמרה, תוכל לבקש בדיקה חוזרת בגין החמרת מצב. הנכות שתקבע לגבי העבר הינה רק לתקופה שממועד שחרורך משירות חובה ואילך. לא קובעים נכות לתקופה בה היית חייל חובה.
שאלות נפוצות:
אלי כהן