לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
לילי

במקרה בו אני ינותח בניתוח הכולל שיקום בכיסא גלגלים

ברצוני לדעת: (השיקום הוא חצי שנה ריתוק לכסא גלגלים + עוד חצי שנה פיזיותרפיה, הסיבה לניתוח היא לא מעבודה והנכות תהייה זמנית כמובן) באיזה סטטוס אני מבחינת ביטוח לאומי (האם נכה נזקק, או משהו אחר?) מהן הזכויות שלי מביטוח לאומי? ולפי מה הן נקבעות? האם אני זכאית לתעודת נכה? האם אני זכאית (או יש אפשרות) להעדפות כמו נכים רגילים (לדוגמא בעזרה בקניית רכב או דיור ציבורי, מה הקריטריונים? בברכה לילי

עו"ד תמר סיון

לילי שלום, אם הבנתי נכון את הפרטים שמסרת הניתוח אינו קשור לתאונת עבודה. במקרה כזה תוכלי לקבל נכות זמנית מביטוח לאומי במסגרת "נכות כללית" ויתכן שגם שר"מ (שרותים מיוחדים) לתקופה בה את מרותקת לכסא גלגלים. שאר הזכויות תלויות במצבך, דרגת הנכות ותקופת הנכות.

לילי

היי תמר, כאמור בהנחה שמדובר בחצי שנה בכיסא גלגלים בלי יכולת להזיז גפיים בכלל(!) ו-4 חודשים פיזיותרפיה, האם מצב זה מקנה זכות לאחד מהדברים האלה: *תעודת נכה *עזרה בקניית רכב *עזרה כלשהי ברכישת דיור ציבורי או העדפה על פני שאר האוכלוסייה אודה מאד על תשובה שתכלול את הקריטריונים לקבלת כל אחד מהם והאם מדובר בעזרה זמנית או לא בברכה לילי

עו"ד תמר סיון

לילי שלום אשתדל לענות על עיקרי הדברים במסגרת המצומצמת של הפורום. במצב של נכות זמנית ניתן לקבל תעודת נכה (בעלת תוקף זמני), תו נכה (זמני) ודמי ניידות (זמניים). קשה להעריך מראש מה תהיה נכותך אחרי הניתוח, וסביר להניח שגם בתום הטיפול תשאר מגבלה מסויימת, שיתכן שתקנה זכויות. להטבות בדיור תדרש נכות צמיתה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל