לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דורון

הגשת תביעה בתקופת התיישנות

לכבוד עו"ד תמר סיון עברו וחלפו להם 3 וחצי שנים מרגע ששוחררתי משרות צבאי - לפני הזמן ולאחר תקופת שירות של שנה וחצי, השתחררתי לאחר אשפוז בברה"נ במצב לא טוב. היום אני עובד, מרגיש טוב, לא מטופל תרופתית ולא במסגרת טיפול אני מתפקד ועובד רגיל. היום אני מבין שנעשה לי עוול קשה במסגרת השרות הצבאי. ומרגע שהשתחררתי ועד לפני כמה שבועות לא ראיתי את התמונה כולה ולא ממש הבנתי את כל ההשלכות ועד כמה צילקו את נפשי . 1.האם ניתן היום לגבש תיק ולהגיש תביעה ? 2.האם קצין התגמולים רשאי להאריך את התקופה כאשר האירוע שנגרם לי נרשם ותועד ברשומות של צה"ל ? 3.מה הפרוצדורה הנדרשת לקראת הליך משפטי שכזה ? 4.מה בדרך כלל הסיכויים להצלחה בהגשת תביעה במסלול כמו שלי ? 5.מה חשוב שאני יעשה כבר בשלב זה לקראת פגישה אפשרית מול עו"ד ? 6.עד כמה מכביד ומיקר הטיפול בתיק תביעה במקרה שלי / בערך~ ? בתודה מראש בברכה

עו"ד תמר סיון

דורון שלום ניתן להגיש תביעה גם היום, ולהתגבר על טענת ההתישנות אם יש מסמכים מתאימים. לצורך הגשת התביעה צריך לרכז את כל התעוד הרפואי הרלבנטי, המעיד על מצבך לפני השירות, במהלכו ולאחריו, וכן על תנאי השירות שלדעתך גרמו למצבך. רצוי להגיע עם מירב התעוד לפגישה עם עוה"ד כדי שיקבל תמונה כמה שיותר מלאה על התיק, ולהעריך סיכוייך. בתביעות מסוג זה קשה לדבר על סיכויי הצלחה "בדרך כלל". כל תיק ונסיבותיו. לפי תאורך מצבך כיום תקין. יתכן שתצליח בתביעה אך דרגת הנכות תהיה מינימלית ולא תזכה אותך בהטבות.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל