לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
יגאל

פגם משפטי ?

שלום במסגרת תביעתי להעלאת אחוזי הנכות האורטופדית (אני נכה ותיק) הייתי בועדה רפואית והצגתי את טיעוני -הוועדה ביקשה ממני הן בכתב והן הע"פ לגיע לישיבה נוסםת עם צילום נוסף של איבר אורטפדי שלא היה ברשותי בישיבה הראשונה (שתי הישיבות היו במסגרת הוועדה הרפואית -לא העליונה). בישיבה השנייה לא הצליחו רופאי הוועדה להעלות במחשב שלהם את דיסק הצילום החדש שהבאתי איתי למרות שמדובר בדיסק שנעשה במסגרת קופת חולים לאומית נתבקשתי בכתב לשלוח להם העתק דיסק בדואר וכך אכן נעשה -אך בכך נפגמהלדעתי זכותי להציג להם טיעוניי "און ליין" בזמן שהם צופים לידי בדיסק -כאמור הם צפו בדיסק בלעדיי.ודחו את בקשתי להעלאת אחוזי הנכות. למיטב ידיעתי בכל ישיבה מציין אתובע לפרוטוקול את טיעוניו . האם מדובר באיזה פגם משפטי בכך שלא יכולתי להעלות טיעוני מול חברי הוועדה -אמנם תביעתי נמסרה מראש בכתב אך הצגת הטענות בעל פה בוועדה בזמן אמת יש לי אפקט אחר (הרי זומנתי אישית להציג את הדיסק). כאמור שאלתי היא האם מדובר בפגם משפטי/אתי מצד הועדה ? תודה

עו"ד תמר סיון

יגאל שלום ראשית, מאחר ומדובר בועדה מדרג ראשון, אינך נזקק לפגם משפטי כדי לערער. לגופו של ענין - לכאורה פגיעה בזכות הטיעון היא פגם משפטי, אבל צריך לבדוק אם אכן היתה כאן פגיעה מהותית בזכות הטיעון. על פני הדברים לא נראה שהיתה פגיעה כזו. הופעת בפני הועדה והיתה לך הזדמנות לטעון את טענותיך. הזימון השני נועד רק לצורך הצגת הצילום לעיון הועדה, ואני לא מניחה שהתכוונת לטעון לגבי הועדה לגבי אופן הפיענוח של הצילום. לא ברור לי איזה טענות התכוונת להעלות בעת שהועדה מעיינת בצילום, שלא נטענו קודם. אם אכן היו לך טענות שצריכות היו להשמע במעמד העיון בצילום אתה יכול לנסות לפנות ליו"ר ולבקש לבטל ההחלטה ולזמן אותך לדיון חוזר בענין. בכל מקרה, פתוחה בפניך האפשרות לערער לועדה רפואית עליונה, בתוך המועד שנקבע לכך.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל