לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
דני

נכות ניורולגית - קביעת נכות

שלום ערעור בפני ועדה עליונה ,על ועדה מחוזית בנושא נכות ניורולגית שנובעת מנכות בעמוד שדרה מותני נתקבל ושונה מ -1% ל5%. הערעור נסמך על תלונתי ,ועל חוות דעת נירולוג , וחוות דעת אורטופד שקבעו 10% ( 32 7 ב' ) פגיעה בשורשים המותניים בצורה קלה עם הפרעה קלה בהליכה ובעמידה , וזאת בהסתמך על בדיקות אוביקטיביות וקליניות ותלונותי. בעת הבדיקה בועדה בעת פירוט תלונותי , בקשתי מכבוד הרופאים במעמד הבדיקה שנתבקשתי ללכת בחדר , להתחשב בעובדה שהבדיקה הינה בזמן קצר ,ובמטרים ספורים ,אשר אינה משקפת את המגבלות בחיי היום -יום בהפרעות בעמידה ממושכת ,ואף בהליכה . בעקבות כך נשאלתי ,אחרי כמה זמן מתחיל להרגיש כאב , ומה מידת הכאב ,והשבתי לאחר בערך 30 דקות. כאמור החלטת הועדה העליונה שנתקבלה חרף התלונות ובסתירה לחוות הדעת היא 5% ( 32 7 ב' ) שהיא פגיעה בשורשים המותניים בצורה קלה ללא הפרעה בהליכה או בעמידה . ואני שואל ? האם אין פה טעם לפגם ? למרות התלונות ,ולמרות הבדיקה הקצרה שנעשתה ביחס למשך היום ולמגבלות . קובעת הועדה שאין הפרעה כלל. ולכן , האם טענה זו הינה טענה משפטית אשר מאפשרת לי ערעור לבית -משפט ,ואם אכן כן האם יש סיכויים לביטול ההחלטה. או שהחלטת הועדה למרות שהתעלמה מהפרעות בעמידה או בהליכה נמצאות במסגרת סמכותן ושיקולם המקצועי. לתשובתך אודה

עו"ד תמר סיון

דני שלום, ביהמ"ש המחוזי אינו קובע נכות בעצמו, אלא מצביע על טעויות או שאלות הדורשות הבהרה מהועדה. יתכן ותצליח לשכנע את ביהמ"ש להחזיר התיק לועדה ע"מ שתסביר מדוע כאב אחרי 30 דקות אינו, לדעתה, בגדר הפרעה בהליכה. עם זאת, אני בספק אם ההחלטה הסופית תשונה.

דני

עוד תמר שלום בתחילה תודה על התייחסותך. אבל ברשותך . ונניח שבית -המשפט יקבל את הטענה , ובסופו של יום ספק אם ההחלטה הועדה תשונה. אבל עולה שאלה מהותית , חרף התלונות של הנכה להפרעה בהליכה או בעמידה , על איזה בסיס קליני או בדיקה אוביקטיבית יכולה הועדה לקבוע את עמדתה על בסיס בדיקה בחדר שאורכת כ-5 דקות ( כאשר הסעיף עצמו קובע " בצורה קלה " ללא הפרעה או עם הפרעה. חוץ מהתרשמות אמיתות טענות הנכה שכומבן מגובות ברשומות רפואיות. בברכה דני

עו"ד תמר סיון

אכן הבדיקה שיכולה הועדה לבצע מוגבלת עקב הזמן והמקום. ביהמ"ש עמד על מגבלות הבדיקה, וזו אחת הסיבות שהועדה נדרשת לנמק קביעתה, להתייחס לתעוד רפואי ולתלונות הנכה, ולתת הסבר במקרה שיש פער בין השניים.

דני

תודה רבה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל