צלקת ורסיסים
שלום לך אני נכה צה"ל ותיק ,נפצעתי בעזה מאש דו"צ בשנת 82 כדור פילח את ירכי והסב לי נזק הן לעצם והן למרקמי העור _(חור כניסה וחור יציאה) לאחרונה אני חש כאבחם חזקיםבאזור הצלקת הגדולה (בצד האחוי של ירך) צילום רנטגן נעשהלי ופוענחע"י ע"י ממוחה הרדיולוגיה בזו הלשון"לציין מספר רסיסים מתכתיים ברקמות הרכות של הירך האמצעי לטרלי אי סדירת של רקמות הרכות באזור הרסיסים -פצע" עד כאן סוף ציטוט. הצלרות הינן יבשות נראותמבחוץ תקינות אך כאמורבמרקם הרך הסמוך להן טמועוים רסיסים שגורמיםלי לכאבים. אני מבין שמי שאמור לבדוק אותי זה פלסטיקאי שאלותי הן כדלקמן 1) האם המסמךהמצויין הינו "ממצא אובייקטיבי:? 2) הם המחוקק הגדיר בסעיף 75 ב' מה כאב ("מדד" הכאב יכול לדעתי להיות בין כאב אגוני לכאב קל) 3) האם המסמך הנ"ל מקנה לי 10 % אחוזי נכות -יש לי אישור על רכישת משחת אמלה להפגת מיחושים וכן מרשם מאורטופד שביקש להזריקלי במקום זריקת קורטיזון- 4)האם הנכות הזו שלא נראיתת לעין יכולה להיות מוגדרת כ נכות ערטילאית? תודה
משה שלום המסמך שאתה מצטט יכול להחשב כמסמך אובייקטיבי. בחוק אין מדד או הנחיות באשר לרמת הכאב שמזכה בנכות. זה בסופו של דבר ענין להערכת הרופא הבודק, שצריך להשתכנע שאכן אתה סובל מהכאבים החזקים כמתואר על ידך. הצגת המסמכים שציינת (רכישת משחה, המלצה להזרקה) יכולה לסייע.
שאלות נפוצות:
אלי כהן