קרע במיניסקוס במהלך השירות הסדיר
שלום אני עדיין בשירות סדיר,לפני שנה עברתי ניתוח הטריה למינסקוס בברך ימין אחרי שקרעתי אותו במהלך אימון רגיל בבסיס.. אני משתחרר עוד חצי שנה ורציתי לשאול איך הולך ההליך של התביעה? מגיע לי עורך דין מהצבא? למי פונים ? ושמעתי שאסור לי לתבוע כל עוד אני עדיין בסדיר.. זה נכון ? תודה על העזרה!
אלמוג שלום, את התביעה מגישים לקצין התגמולים במשרד הביטחון. ניתן להגיש 3 חודשים לפני השחרור מהשירות. אינך זכאי לעו"ד מטעם הצבא אך תוכל לקבל הפניה לעו"ד בקצין העיר ע"מ שיאשר את חתימתך על התצהיר הנלווה לתביעה. מדובר באישור חתימה בלבד ולא ביעוץ משפטי!. מומלץ כי תתיעץ עם עו"ד הבקיא בתחום בטרם תמלא את טופס התביעה.
אוקיי תודה על התשובה המהירה! אז פשוט 3 חודשים לפני השחרור אני אגש אל עוד שימליצו לי עליו עם כל המסמכים הרפואיים ששמרתי מלפני הניתוח ואחרי,ואז העוד מגיש את התביעה ? ואיך זה הולך כמה זמן עד שיש החלטה או פיצוים וכאלה מול משרד הביטחון? והאם שמעת על מקרים כמו שלי ששווה לקחת עו"ד וכן לקבל משהו מהצבא.. תודה וחג שמח!!
אם תבחר להיות מיוצג ע"י עו"ד, עוה"ד יגיש בשמך את התביעה. הליך הברור עד להחלטה נמשך כחצי שנה - שנה (תלוי באופי המקרה ובמסמכים הקיימים). אין ספק שעו"ד הבקיא בתחום ידע לטפל בתביעה בצורה יותר טובה ממך, ולהביא לכך שתקבל את מלוא האחוזים המגיעים לך. לפעמים זה ההבדל בין הכרה וזכות לתגמולים, לבין דחית תביעה או הכרה שאינה מלווה בזכויות כספיות. יצוג משפטי כרוך בתשלום. כדאי שתבדוק יותר מהצעה אחת ואז תוכל להעריך ולהחליט האם לשכור את שרותיו של עו"ד, ובאיזה עו"ד לבחור.
שאלות נפוצות:
אלי כהן