קרע ברצועת ATFL בקרסול
שלום רב, אני משרת בקבע,לפני כשנתיים נפלתי בצבא וקרעתי חלקי רצוע ATFL בקרסול,לא הצלחתי להחלים,נקעים חוזרים וכד',ירד לי פרופיל מ-97 ל-45.לפני כ-3 חודשים עברתי ניתוח אורטרוסקופיה לשחזור רצועות, כעת עדין סובל מכאבים,חוסר יציבות ומגבלת טווחי התנועה.התחלתי לעשות פיזיאוטרפיה, בנתיים מרגיש יותר גרוע ממה שהיה. לפני כחודש עברתי וועדה רפואית מטעם משרד הבטחון.בגלל שנשען יותר על רגל שמאל,גם רגל השנייה התחילה לסבול ולכאוב .קיים גם שינוי עור סביב הקרסול ביחס לרגל השנייה.בקרוב אמורה להיות וועדה רפואית נוספת וכנראה ירד לי פרופיל מ-45 מטה. שאלתי: א. כנראה אקבל אחוזי נכות זמניים (כך לפחות דיברו על זה בוועדה)מה אחוזי הנכות הראליים שבמצבי ניתן לקבל זמניים וקבועים?אי יציבות ומגבלת טווח תנועה (קיימים תוצאות אובייקטיביות מבדיקות סטרס וכד') ב. האם ניתן להגיש החמרה על רגל השנייה? ג.האם ניתן לקבל חוזי נכות גם על שינויי צבע עור סביב לקרסול. ד.האם ניתן לקבל אחוזי נכות גם על נפיחות סביב קרסול? אשמח אם תוכל להתייחס לכל השאלות
מרק שלום דרגת הנכות תלויה בממצאים בבדיקת הועדה לגבי טווח התנועה והיציבות. מאחר והינך 3 חודשים לאחר ניתוח סביר מאוד שתקבע אכן נכות זמנית. לגבי הרגל השניה אתה יכול להגיש בקשה לקביעת נכות לפי תקנה 9 (נכות שנובעת מנכות מוכרת). הנפיחות סביב הקרסול תלקח בחשבון כחלק מקביעת הנכות בגין הקרסול. לגבי שינוי הצבע, במקרים מתאימים ניתן לקבוע נכות נפרדת לפי הסעיף הדן בצלקות. תלוי כמובן בשטח האזור בו יש שינוי צבע והמראה הכללי.
שלום רב. אני חייל משוחרר לוחם לשעבר וגם אני קרעתי את הATFL והוא התאחה לא טוב. הורידו לי את הפרופיל ל64 והרופא בגדוד אמר לי כל הזמן שאני בריא ואין לי כלום. מהם אחוזי הנכות המירביים שאפשר לקבל? האם אני יכול לקבל תוספת פיצויים על כך שקיבלתי טיפול לא נכון מהרופא של הגדוד (שלילת פיזיותרפיה ושלילת כל הפטורים שקיבלתי על ידי רם 2)? תודה מראש נדב
הבת שלי לפני שנתיים נחבלה בקרסול ויש לה קרע בגיד האם מגיעה לה לקבל נכות ?
על פני הדברים יש מקום לקביעת נכות. גובה הנכות תלוי במצב הקרסול - עד כמה הוא יציב, האם יש נקיעות חוזרות, כאב וכו'.
שאלות נפוצות:
אלי כהן