פסד עמוס גזית - משמעות
שלום רב בפס"ד גזית ( עע"מ 543-13 ) ו- (דנ"מ 8141-13) נדונה סוגיה , איזה פרשנות יש לתת לתקנה 14 לתקנות הנכים ( טיפול רפואי ) להלן תט"ר. להבנתי , שם נקבע שנכה שאיננו נמצא במעגל העבודה ולא משנה מהי הסיבה , מכיוון שהתט"ר בא לפצות אדם עובד בגין חוסר יכולתו לעבוד ביום הטיפול ( כלומר שיש לו מקום עבודה והוא עתיד לחזור אליו ). עוד צויין שמי שאיננו מסוגל לעבוד כלל , זכאי לפנות במסלול " נצרך " לתגמול בגין אובדן כושר עבודה. וכמובן לעבור את " המשוכה " של התנאים ( נכות 50% , לעבור ועדה כושר עבודה , ושאין לו הכנסה מספקת למחייתו). השאלה שאני מבקש להציג בפנייך. מה האפשרות שעומדת בפני נכה מעל 50% , שאיננו עובד באופן קבוע , פרש ממקום עבודתו פרישה רפואית ( כלומר יש בידו הכנסה כנראה ע"פ התקנות , סעיף 7 ג' להוראה 40.07) ונזקק לצורך טיפול בנכותו לטיפולים בחמי מרפא. (39 יום בשנה . או לחלופין נכה שהגיע לגיל פרישה ע"פ חוק המדינה , ופרש . ונזקק לטיפולים בחמי מרפא . לסיכום , האם המקרים שצייניתי בפנייך ( ושאני נמצא בתוכם ) מזכות אותי לקבל תגמול תט"ר. או שע"פ הפסיקה וע"פ התקנות אין זכאות. אודה לתשובתך , ובטוחני שתעניין נכים נוספים. בברכה
דני שלום אני מקווה שהבנתי נכון את שאלתך. על פני הדברים, נראה שנכה שפרש מסיבה רפואית או הגיע לגיל פרישה אינו בגדר מי שעובד ומסוגל להמשיך לעבוד, ועל כן לא יהיה זכאי לתט"ר בגין ימי הטיפולים.
עו"ד תמר , שלום תודה על התייחסותך . אבל ברשותך האם אין כאן "טעם לפגם " וישנה אפשרות משפטית לתקוף את הנושא כדלהלן : 1. נכה צהל שאיבד את כושר עבודתו לצמיתות בגלל הנכות המוכרת , טרם גיל הפרישה החוקי , אין לו ממי לקבל תגמולי אובדן כושר עבודה ( שהתט"ר הינו התחליף להם ) . זאת בהבחנה מכל אדם אחר שיכול לבטח את עצמו בביטוח מתאים ( ולגבי נכי צה"ל כנראה אין חברה כזו שתסכים לבטח נכי צה"ל על נכותם המוכרת , בהקשר לאובדן כושר עבודה) . או שנכי צה"ל מבוטחים ממילא לגבי פגיעות עבודה ( תשלום לביטוח לאומי). 2. שאלה נוספת , האם תקנות התט"ר מקנות זכות לקבלתן , גם למי שאיננו עובד . ( ראי הסכום המינמלי שמקבל עצמאי ). אודה להתייחסותך ( והאם ניתן דרך משרדך לתקוף את חוקיות הנושא בדגש על הפסיקה האחרונה בפס"ד גזית , שכנראה להבנתי לא דנה באמור לעייל. אודה להתיחסותך
שלום עו"ד תמר האם אפשרי לקבל את דעתך. תודה
שאלות נפוצות:
אלי כהן