העלאת אחוזי הטינטון מ1 % ל10%
בשנת 2008 במהלך שירותי הצבאי נחשפתי לירי ובעקבות כך נקבע לי 1% טינטון לא קבוע. ב8 חודשיים באחרונים (מתחילת 2014) הטינטון הלא קבוע הפך לקבוע ואני שומע אותו כל הזמן, אמורה להיות לי וועדה רפואית בקרוב. 1) כיצד אוכל להוכיח שהטינטון באמת קבוע? הלכתי לרופא מומחה ואני עושה בדיקות שמיעה. 2) קראתי וראיתי שלא ניתן להעלות את הטינטון לקבוע מעל כחצי שנה מאז הרעש? האם יש אמת בכך? תודה רבה דניאל
דניאל שלום, אכן ככלל, מקובל שהשינויים במצב השמיעה מוגבלים בזמן לתקופה שסמוך לחשיפה לרעש. כאשר יש שינוי, שנים אחרי ארוע החשיפה, כמו במקרה שלך, ההנחה המקובלת היא שמדובר בשינוי שאינו קשור לארוע המוכר או לנכות המוכרת. לכן הסיכוי שנכותך תעלה, קלוש.
אני מודה לך על התשובה יש לי במקביל וועדה רפואית מתוקף תקנה 9 על החמרה במצבי הנפשי כתוצאה מהטנטון. בסעיף 34 ישנם כל מני סוגים של החמרות נפשיות באחוזים שונים כתוצאה מפגיעה פיזית. הלכתי לפסיכייטר אשר אישר שיש לי בעיה נפשית כתוצאה מהטינטון ורשם לי כדורים להרגעה, הבעיה היא שעברו כמעט 7 שנים מאז הפציעה האם היית ממליצה להציג מסמכים נוספים על מנת שיקבעו לי לפחות 10% נכות נפשי? האם לא עבר זמן רב מדי? שוב תודה רבה דניאל
דניאל שלום כמובן שאם יש יותר מסמכים זה יחזק את התביעה, וחשוב שיהיו גם מסמכים מהזמן האחרון.
עו"ד תמר סיון אני מודה לך על תשובותיך. כשהתחלתי ללמוד בשנת 2011 הלכתי לאבחון והתגלו לי בעיות קשב וריכוז אשר לא היו לפני הטינטון. כתוצאה מכך על מנת להתגבר על הטינטון אני לוקח רטילין במינונים גבוהים. הבעיה היא שקשה לי להוכיח להרטלין והאבחון הוא כתוצאה מהטינטון שכן לא רשום באבחון שזה כתוצאה מטינטון (לקח לי גם זמן להבין שזה כתוצאה מהטינטון). מה היית ממליצה לעשות על מנת לקשור בין הרטלין לטינטון? שכן הרטלין מטשטש ומוריד לי את רמת הטינטון ואז אני יכל ללמוד. יש לי תעודת הצטיינות מהלימודים, בטופס שיחרור שלי מהצבא רשום שהייתי: מפקד, אחראי, מתמיד, רציני, דבק במטרות ועוד.. אילו הם נתונים שלא אופניינים לבעלי קשב וריכוז האם הצגת "אופי" לפני הפציעה ו"אופי" אחרי הפציעה יכולה לעזור? בכך שנפגעתי נפשית. שוב מודה לך על תשובתיך דניאל
דניאל שלום העדר הרישומים יקשה על ההוכחה. נסה להתיעץ עם פסיכיאטר מומחה שאולי יוכל לתת לך מכתב המסביר את מצבך.
שאלות נפוצות:
אלי כהן