לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
בן גבאי

תביעה למשרד הביטחון

שלום רב. אני משרת כשנה וחצי בצבא עד כה ולפני כחודש נפצעתי בזמן משחק כדורגל בבסיס בשעה 23:00 (כאשר מוגדר לנו כי מותר לשחק בבסיס עד השעה 00:00) חשוב להסביר כי שיחקנו לא עקב פקודת מפקד או משהו דומה אלא מרצוננו האישי. הפציעה נגרמה מכך שהחלקתי מהכדור כאשר ניסיתי לעשות תרגיל פשוט אך המגרש בו שיחקנו לא הכי בנוי היטב בלשון המעטה. סובבתי את הקרסול וכאשר הגעתי לבית חולים הודיע לי כי יש לי שבר פטישון ברגל ימין בצד החיצוני של הרגל וככל הנראה קרע ברצועה בצד הפנימי של כף רגל ימין ושאני אצטרך ניתוח הכולל הכנסת פלטות וברגים אל הקרסול. שבוע וחצי עבר מהפציעה ונותחתי, לפני הניתוח הודיעו לי כי הרצועה לא קרועה בטוח ולכן זה יבדק בזמן הניתוח, בניתוח הוחדרו 7 ברגים ופלטה מהקרסול לארוך השוק כ-10 ס"מ אורך של פלטה, בנוסף הרצועה לא הייתה קרועה. כרגע אני בר"מ 2 כבר חודש ונאמר לי מהרופאים המנתחים שלי כי יש סיכוי שתתכן הגבלה קלה בתנועת כף הרגל בעתיד לתמיד, אך אין לדעת ב-100% מה יהיו התוצאות. השאלה שלי היא מתי אני אמור להתחיל את התביעה למשרד הביטחון במקרה ואצטרך טיפול ברגל לאחד השחרור כך שההוצאות יהיו עליהם ואולי אפילו מענק מסויים. אני הבנתי כי אני זכאי לתבוע 3 חודש לפני השחרור אך שמעתי כבר על מקרים שנאמר לחייל שאין לו מה לדאוג ואם הוא יתבע את משרד הבטחון זה יהיה עוד הרבה זמן. ולכן החייל לא מיהר ואז חודש אחרי זה שיחררו אותו זמנית על פרופיל 24 ובכך הוא נהפך לאזרח ללא טיפול צבאי בכלל וכל הוצאות הפציעה עליו. לכן רציתי לשאול הם אוכל לתבוע את משרד הביטחון מוקדם יותר ומתי באמת כדי. חשוב לדעת כי כרגע אני לא יכול לדרוך על הרגל בכלל אבל זה לא המצב הסופי של הרגל אני עדיין בזמן החלמה ולכן אין לדעת כמה הגבלה תיהיה לרגל אם בכלל. אשמח לשובה במהרה. תודה רבה. נ.ב - מילאתי דו"ח פציעה בכל הסעיפים.

עו"ד תמר סיון

בן שלום את התביעה ניתן להגיש לכל המוקדם 3 חודשים לפני השחרור. כמובן שאם יסתבר שצה"ל מתכוון לשחרר אותך, אפילו זמנית, תצטרך להגיש התביעה מיד. אני מציעה לך להכין את כל החומר בצורה מסודרת - תעוד רפואי, דו"ח פציעה, שמות עדים וכך אם יסתבר שיש כוונה לשחרר אותך, תוכל להתארגן במהירות להגשת התביעה. החלמה מהירה

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום משרד הבטחון - נכי צה"ל