תשלום הטבות בתקופת בחירת זכויות בין נכה ביטוח לאומי לנכה צה"ל
עו"ד תמר סיון שלום , הוכרתי לאחרונה כנכה צה"ל רטרואקטיבית מ- 6/2010 , במהלך תהליך ההכרה הארוך ( 4 שנים של מאבק ) , הוכרתי ע"י ביטוח לאומי בין 5/2012 עד 5/2014 , וכשנתקבלה בסוף ההחלטה להכיר בי כנכה צה"ל , נתבקשתי לבחירת זכויות כיוון שטענו שמדובר באירוע אחוד , קרי שביטוח לאומי הכיר בי באותה נכות , בחרתי בזכויות להיות מוכר כנכה צה"ל , עקב כך קבלתי תשלומים של הקצבה ההטבות רטרואקטיבית , תוך שניכו לי את כל הקצבאות שקבלתי מביטוח לאומי , אך לא שולמו לי ההטבות בתקופת הכרתי כנכה ביטוח לאומי למרות שהקצבה הבסיסית ממשרד הביטחון כנכה צה"ל כן שולמה לאותה תקופת , שאלתי האם זה נכון ועומד בפסיקת הדין של ביהמ"ש עליון לתשלום הטבות , לא לשלם אחורה את ההטבות ( אחזקת רכב , הבראה , דמי חימום / קירור וכו' ) במקביל להכרתי כנכה ביטוח לאומי למרות שנוכו לי כל הקצבאות שנתנו לי מביטוח לאומי ?
מייק שלום, לדעתי על משהב"ט לשלם רטרואקטיבית את כל ההטבות ולא רק את התגמול הבסיסי. עם זאת יכול להיות שסך התגמול + ההטבות עדיין יהיה נמוך מתגמול הבטל"א ולכן מעשית לא יהיה כל שינוי בסכומים שתקבל.
עו"ד תמר , ראשית תודה על התשובה . לעניין התגמול של משרד הביטחון הבסיסי שניתן לי גבוה מזה של תגמול הבטל"א אף בלי ההטבות , כך שמבין שאני כן אמור לקבל על תקופה זו , במידה ומשרד הביטחון מתעקש על תשובתו זו ומסרב לשלם למרות האמור לעיל , איך עליי לפעול ? בברכת חג שמח וגמר חתימה טובה .
מייק שלום עמוד על קבלת תשובה בכתב, ועם קבלתה הגש ערעור לביהמ"ש.
שאלות נפוצות:
אלי כהן