נכות מוסבת והחמרת מצב
נכת צה"ל משנת 96 בשל פריצות דיסק על סעיף 37. לאחרונה חלה החמרה במצבי ואף נותחתי בשנית (קיבוע עמ"ש מותני)לפני כשנה- ובעקבות זאת הועלו אחוזי נכותי - ממתינה להחלטת הוועדה העליונה. שלשום אובחנתי כחולה בפיברומיאלגיה ולהערכת הריאומטלוג שבדק אותי, ייתכן קשר סיבתי בין הגב להתפרצות המחלה. ותיתכן אף פריצת דיסק צווארית- ממתינה לביצוע ct . רוצה לתבוע שוב על נכות מוסבת ומעבר לכך מאז ההחמרה מתקשה מאוד בתפקןד יומיומי. האורטופד שלי המליץ על רופא תעסוקתי - אני גננת. משהבט מסרבים לביטול שיקום בטענה שאת לימודי החינוך למדתי במימוני המלא והם לא היו התואר שלמדתי כששוקמתי. (למדתי דרך השיקום תואר אחר שבסופו של יום לא יכולתי לעסוק בו עקב נכותי המוכרת. ברבות השנים למדתי הסבה לחינוך לגיל הרך, לא במימון המשרד). מבקשת להעריך סיכויי תביעה הן בנושא הפיברו והן בנושא הפריצות בצוואר כנכות מוסבת וביטול שיקום וועדת חוסר פרנסה- נכות תפקודית ובנוסף הכרה על סעיף הגב גם כנכות נוירולוגית (אני יודעת שבבטל"א זה מוכר עפ"י פסיקת בג"צ) האם ניתוחים קיסריים שנאלצתי לעבור עקב מצב הגב שלי גם יכולים להיחשב כנכות מוסבת והאם יש חוק התיישנות עד מתי אפשר לתבוע נכות מוסבת. תודה
ליאורה שלום קשה להעריך סיכוי מבלי להכיר את פרטי התיק על בוריו. יכולים להיות מקרים של אותה בעיה אצל שני אנשים שונים, ובגלל נתונים אישיים שונים גם סיכויי ההצלחה יהיו שונים. נכות מוסבת ניתן להגיש בכל עת, ואין בעיה של התיישנות. רצוי כמובן להגיש כמה שיותר מוקדם כי הזכויות הן מיום הגשת הבקשה.
שאלות נפוצות:
אלי כהן