שחרור מוקדם מצהל עקב פציעה והשלכות השחרור
אני משרת בבה"ד 8 כמדריך אימון גופני, לפני כחודשיים נפצעתי בברך וקרעתי את המיניסקוס, פציעה שהובילה לניתוח תפירה שעברתי לפני כשבועיים. לפני מספר ימים הגעתי לצריפין על מנת להסתפח לרמ2. שם נפגשתי עם רופאה שהודיעה לי שבמקרה של תפירת מיניסקוס הצבא נותן 6 חודשי מנוחה בפרופיל 24-פרופיל פוסל שירות. בגלל שלי נשארה רק שנה בצבא המקרה הוא שונה וככל הנראה ישחררו אותי לדבריה, כעת אני מחכה לשיחת זכויות ולועדה רפואית שתקבע את הדבר. עולות כמה שאלות- במידה וישחררו אותי מי ישלם על המשך הטיפולים והשיקום? אם ישחררו אותי אשב בבית מרותק לא אוכל לעבוד ולא אקבל משכורת מהצבא-מה קורה במצב זה? האם מגיעים לי פיצויים עקב הפציעה? בסופו של דבר המצב נראה כאילו צה"ל עומד לזרוק אותי לכלבים ואני אמור להסתדר בכוחות עצמי.. אשמח לייעוץ, תודה רבה
דין שלום מי שנפצע תוך ועקב השירות הצבאי זכאי להגיש תביעה ולבקש להיות מוכר כנכה צה"ל. כל עוד התביעה בבדיקה תהיה זכאי לטיפול במסגרת אגף השיקום. אם בסופו של דבר תקבע לך נכות נמוכה מ 20% תועבר לטיפול קופ"ח. לגבי דמי מחלה בתקופה לאחר השחרור הזכאות אינה אוטומטית וניתן לממשה רק בהתמלא תנאים מסוימים. חשוב מאוד להגיש את התביעה בהקדם כדי שתתחיל טיפול באגף השיקום. למרבה הצער, ההסבר שניתן לחיילים לפני שחרור אינו תמיד מדויק. אם יוצג בפניך טופס למילוי עליך להבין שזהו טופס התביעה ולא טופס זמני לקבלת "הכרה זמנית". עדיף שתקבל יעוץ מסודר מעו"ד הבקיא בתחום לפני שתנקוט בהליכים.
תודה רבה, הייתי רוצה לדעת מהי העלות של ייעוץ כזה ובנוסף מהי העלות של טיפול בתיק בנושא?
דין שלום עלות הטיפול בתיק משתנה מעו"ד לעו"ד ומתיק לתיק בהתאם לנסיבות. רוב עוה"ד מקיימים פגישה ראשונית ללא עלות ובה תוכל לקבל הסבר על תהליך התביעה. אתה מוזמן ליצור קשר.
שאלות נפוצות:
אלי כהן