טעות בפרמיה- תוספת מקצועית מוגזמת
שלום. אבקש עזרתך בצעדים שעלי לנקוט. ב-2001 רכשתי באמצעות סוכןביטוח חיים, מוות מתאונה ואי כושר. המקצוע שנרשם -מרכיב מבני מתכת. למעשה אני הייתי מרכיב מדפים לאיצטבאות וארונות דבר שאין בו כל סיכון. הסוכן מחק את הסעיף בהצעה שאני ממנה אותו לשלוחי. בנוסף החתים אותי על אישור לתוספת רפואית ללא הגבלה. כיום בדק חבר שלי את הפרמיות ונוכח שהתוספת גבוהה. 100% למוות מתאונה ו-150% לאי כושר.לדבריו גם בספר התוספות של החברות אין תוספת כזו. מעולם לא קיבלתי הודעה על שיעור התוספת. הסוכן נעלם. נמסר לי כי ברח לחו"ל. ב-3/2010 ביטחתי באותה חברה ביטוח סיעודי בסכום ש 10000 ש"ח לי ולאשתי. בהצעה ציינתי שאני מנהל כיום היות ומזה שבע שנים אינני עוסק בהרכבה. למרות שבדוח השנתי נרשם כי העיסוק הינו "מנהל" גם בפוליסות הסיעודיות וגם בפוליסת ביטוח חיים. נכון שלא הודעתי ספציפית לגבי פוליסת ביטוח חיים. עכשיו שאלותיי הן: א.אם אומנם התוספות היו שגויות האם החברה חייבת להחזיר את ההפרשים משנת 2001. ב.האם החברה לא מחוייבת להודיעני במכתב על התוספות. בפוליסה זה לא מצויין. ג. האם מגיע לי החזר התוספות מ-3/2010 . אני שוב מדגיש. בדוח החברה לסוף שנה נרשם בבירור כי העיסוק הינו מנהל. תודה על העזרה
כהן, טוב עשה הסוכן שמחק את הסעיף שבו אתה ממנה אותו לשלוח. כשהסוכן הוא שלוח של ברת הביטוח, התחייבות שלו כלפיך מחייבת את החברה, וזהו המצב העדיף למבוטחים. עליך לפנות לסוכן ביטוח שעוסק בתחום הפנסיוני, שנקרא כיום "משווק פנסיוני", להעביר אליו את הטיפול בפוליסות, ולבצע דרכו את השינויים הדרושים בפוליסות, ובכלל זאת הפחתת הפרמיה בהתאם לעיסוק, אם אכן שינוי הגדרת העיסוק מצדיקה הפחתה.
כמובן, שהכוונה הייתה לתוספת מקצועית למרכיב מבני מתכת ולא תוספת רפואית כפי שכתבתי בטעות. תודה