מה ביטוח חובה מכסה?
עברתי תאונת דרכים, הרגל שלי התרסקה ועברתי ניתוח. אני כבר חודשיים סגור בבית בין ארבע קירות, למעט יציאות שנעשות בקושי רב לצרכים רפואיים. ממה שקראתי אני מבין שביטוח חובה מכסה אובדן השתכרות. העניין שאני לא עובד ולא עבדתי בתקופה לפני התאונה. נניח לצורך העניין שאדם לא מעוניין לעבוד, אלא לטייל ולהתבטל כל היום. אם יש לו את היכולת ואת האמצעים לעשות את זה, זאת זכותו. השאלה שלי איזה פיצוי אם בכלל אקבל על כך שאני לא יכול לזוז מהבית? אדם אחר שעובד, יתכן ויקבל פיצוי הן על עוגמת הנפש והן על אובדן ההשתכרות. אני חושש שאני אקבל רק על עוגמת הנפש, החופש שלי לא שווה כלום?! (אני מציין רק שאני לא מרמה אף אחד, ולא מקבל קצבאות מביטוח לאומי וכו') טרם פניתי לעו"ד על מנת שיטפל בתיק, לכן אני שואל באופן כללי כאן. תודה מראש על התשובות
שי, המבחן הוא לא רק אובדן השתכרות בפועל, אלא גם פגיעה ביכולת השתכרות עתידית, בהתחשב בהרבה פרמטרים, כגון שכר ממוצע במשק, השכלתך, שיעור נכותך וכו.
תודה עו״ד ארז שניאורסון מה שכתבת ידוע לי. השאלה שלי האם מבחינה משפטית החופש שלי לא שווה כלום, מלבד הפן של עוגמת נפש? שוב, אדם שעובד היה ככל הנראה מקבל פיצוי הן על אובדן השתכרות (אני לא מתכוון לעתידי, אלא עד כה) והן על עוגמת הנפש. ובנוסף יבדקו אובדן כושר עבודה עתידי. אני חושש שאני אקבל אך ורק על עוגמת הנפש, ואני שואל שוב, החופש שלי לא שווה כלום? אדם עובד מקבל בתמורה שכר לעבודתו. אני שאני לא עובד מקבל בתמורה את היכולת לטייל ולהנות מתי ואיך שבא לי, ולא להיות סגור בין ארבע קירות כמו שאני עכשיו.
שי, החופש לא מתומחר, תביעות נזיקין, כולל עקב תאונת דרכים, לא בנויות כך. בתחשיב נזק יש ראשי נזק רבים. במשרדנו אנחנו כמובן מגישים בכל תיק תחשיב נזק שמביא לידי ביטוי את כל נזקי הלקוח/התובע, שניתן על פי הדין הישראלי לקבל עבורם פיצוי. כמובן שהפורום נועד לשאלות כלליות, ולא ניתן כאן לקחת נתונים ספציפיים, לערוך תחשיב נזק, וגם להושיב שופט שיחליט מה הוא מקבל מתוך התחשיב.