כיסוי ביטוחי לנזקי הצפה
יש לי דירה שברשותי שהיתה מבוטחת דרך סוכן ביטוח. לצערי הדירה הוצפה עקב פיצוץ של צנרת וחברת הביטוח הביאה אנשי מקצוע אשר פירקו את הרצפה בכ- 60% מהבית. לטענת חברת הביטוח הם לא צריכים להליף לי את הריצוף בשאר הבית (למרות שהריצוף וצבעו שונה לחלוטין) האם זה חוקי? בנוסף, הדירה מושכרת והשוכרים (לשעבר) תובעים אותי בגין הפרת חוזה השכירות. חברת הביטוח אמרה לי שהיא תשפה אותי בגין תביעתם אך נוצרו לי נזקים נוספים שכן אני צריכה למצוא שוכרים חדשים. דבר אשר יקח לי זמן (וסביר להניח שהדירה תעמוד ריקה מספר חודשים) האם גם בגין הנזק הזה הם צריכים לפצות אותי (על הזמן שהם משפצים ועל הזמן שיקח לי למצוא שוכרים חדשים)?
שלום תמר. בעניין זה צריכה להיות סבירות. אם מדובר בחדרים שונים, ובריצוף שאינו שונה מהותית סביר לטעון שלא צריך להחליף את כל הריצוף. מצד שני, באותו חדר אין סיבה שיהיו כמה סוגי ריצוף, נכון? כדי לדעת איפה הגבול, תמיד תשאלי את עצמך איזה ריצוף היית מחליפה אם היית צריכה לשלם על זה... בעניין אני שמח שהם מוכנים לשפות אותך על תביעת השוכרים, אולם לגבי העובדה שהנכס עומד ריק, התשובה קצת סבוכה. ובדרך כלל תלויה בפוליסה. יש פוליסות שכוללות אבדן רווחים, אבל קשה לי להאמין שיש לך פוליסה כזו. זכרי נא, שמדובר על ביטוח אלמנטרי ולא על ביטוח צד ג', ובמקרה שכזה, חברת הביטוח משלמת רק על מה שהפוליסה כוללת, כי לפי זה היא גם קיבלה את הפרמיות. קחי עצה מקצועית מיועץ ביטוח או עו"ד שעיסוקו בתחום וראי האם יש לך עילה.