ביטול ביטוח על ידי בן זוגי
היה לנו ביטוח רפואי של שנים, שבן זוגי סגר מפאת תקופה של שנה שבה היה צורך לעשות אילוצים כספיים, אך הוא סגר את הביטוח שלי ושל הילדים בלי לשאול אותנו. גיליתי את זה כדרך אגב כשרציתי לפנות להתייעצות. האם זה חוקי, אמנם אולי יש לו אישור חתימה אבל האם אני יכולה לפנות לחברת הביטוח ולהגיד שהדבר נעשה בלי הסכמתי, כמו שאכן כך היה? האם החוק לא מחייב כשסוגרים דבר מעין זה, אישור של בן/בת הזוג? הוא עשה זאת בלי לחשוב על ההשלכות של הדבר הזה, היום הוא מצטער, אך הדבר נעשה. אני רוצה לדעת מבחינה חוקית, האם זה תקף גם כשלא אישרתי לו את זה. הרי במקרה של בני זוג שנפרדים לדוגמא, מישהו יכול לעשות זאת כחלק מהפרידה ולנקום כך בבן הזוג, דבר שלא קרה אצלנו, אבל חברי אומרים שזה לא נשמע להם הגיוני.
שלום רוית השאלה שהעלית פה היא כמו שאומרים "כבדת משקל", הרבה מעבר למה שניתן לעשות בפורום. טכנית, מי שמשלם על הביטוח הוא זה שיכול גם להפסיק ולשלם, ואז הביטוח פוקע. יחד עם זאת, בהנחה שלא ידעת, לא הסכמת, ולא היית מסכימה אילו ידעת, ובהנחה שהביטוח של כולכם לא היה בפוליסה אחת אלא בפוליסות נפרדות, ייתכן שניתן לבסס טענה כנגד הביטוח, על שלא יידעה אתכם. אם הנזק גדול, זה שווה בדיקה. בהצלחה.