לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ברגמן

שאלה על תאונה

לפני חודש ימים נפגעתי בתאונה כשעברתי צומת-T בנסיעה ישר ורכב העמד בצומת ורצה לחצות אותו שמאלה התפרץ ממקומו ופגע פי בזמן שחציתי ישר. כתוצאה מהתאונה קיבלתי שבר בירח, המחוזק כרגע באמצעות פלטינה, ולאופנוע נזק משמעותי. המשטרה מן הסתם קבעה שהרכב הפוגע הוא האשם בתאונה, ובסוף החקירה העבירה לי תופס, בו רשומים הפרטים שלי ושל הנהג הפוגע. בתופס לא מופיע כלום על התאונה עצמה או מי אשם ומי נפגע. במשטרה אמרו לי שזה הדף, איתו אני תובע את הביטוח של הנהג על נזקי הרכוש. השאלה לי היא כזאת - מה עלי לעשות ובאיזה סדר? מיותר כנראה לציין שלא מצאתי את עצמי בסיטוציות דומות בעבר. עלי לתבוע את הביטוח שלי ולהעביר להם את פרטי הנהג הפוגע? כיצד חברת הביטוח יידעו שאני אכן הנפגע והאשמה נופלת על הנהג, אם בתופס של המשטרה לא רשום כלום? איזה סכום תיקונים מכסה הביטוח? נניח ואני יודע באיזה מוסך יטפלו לי באופנוע, מי ידעג לתקשורת בינו לבין הביטוח - אני או המוסך עצמו?

אמיר שושני

הטופס שקיבלת במשטרה הוא זה שיעזור לך בתביעה נגד הביטוח על נזקי הגוף שנגרמו לך. זה שונה מנזקי הרכוש. בנזקי גוף אתה חייב לתבוע את הביטוח שלך. בקש מהמשטרה לעיין בתיק החקירה. כיון שנפגעת פגיעות גוף, כנראה שהיה בוחן משטרה במקום, והוא הכין תרשים ותרשומת שיעזרו לך. הביטוח של הנהג האשם, בהנחה שיש לו ביטוח צד ג', יכסה את כל נזקי האופנוע שנובעים מהתאונה. בשביל זה תצטרך להכין חוות דעת של שמאי מטעמך, שמן הסתם כבר הכנת. המוסך לא ידאג לך. הוא יבקש שיק דחוי כדי שתוכל לדאוג לעצמך. בגלל חוסר הניסיון שלך, אני חושב שכדאי לך לקחת עורך דין. אם לא הצלחתי לענות על הכל, אתה מוזמן להתקשר ואענה לך על מה שתרצה, בשמחה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש