לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שריפה בבית

שריפה בבית

שלום רב, הייתה לי שריפה בבית מושכר, הנזק הרב שנגרם היה בעקבות העשן והפיח, הנזק הינו לכלל הבית אך לא לאלמנטים הנדסים (תקרה, קירות, עמודים וכד'). כרגע הופעלה חב' הביטוח שפועלת בשיטה הידועה של מכרז 3 חברות. האם לאחר המכרז יש לי יכולת ערור על המחיר שיקבע במידה ולא יהיה תקין? במידה וכן הערור יכול להתבע על ידי או חייב להתבצע ע"י פונקציה אחרת כדוגמת שמאי עו"ד או גורם אחר ? תודה מראש

אמיר שושני

לא הבנתי מה פירוש המחיר לא תקין... אתה לא אמור להתעניין במחיר אלא באיכות הביצוע. לא ? אם מישהו מוכן להשיב את המצב לקדמותו ב-1000 ש"ח במקום ב-15000 ש"ח, מדוע תרצה לערער עליו? הקפד שהוא יעשה את העבודה, ואם לא- שיבוא מישהו אחר . המחיר יהיה רלוונטי רק אם אתה מעוניין לבצע את העבושה לבד, ולקבל את התשלום, ובמקרה כזה אני מציע לך לפנות עם איש מקצוע, במקרה הזה דווקא שמאי, שיסביר מדוע ההצעה שיש בידי חברת הביטוח אינה ריאלית.

שריפה בבית

שלום אמיר, קודם כל תודה על התשובה המהירה והברורה. שאלתי הייתה גם למקרה שחברה תבצע את העבודה מאחר ואני מאמין כי יש כמה דרכים לשפץ את המבנה, כלומר אפשר לרצף במחיר X ובמחיר Y את אותו מטר רבוע אך השנוי נובע לא רק ממחיר לריצוף למטר אלא מעלויות שונות שאפשרי לצמצם ולפגוע בתוצר הסופי למרות העמידה בחוזה שיסגר מול הביטוח. מכאן, שסכום הכסף שתקבל חברה יכול להשפיע על העבודה בבית, האם נכון או שההסתכלות צריכה להיעשות מנקודת המבט שציינת למעלה. תודה!!

אמיר שושני

הבנתי. עמוד על כך שהשמאי של הביטוח יכתוב בדיוק רב מה צריך לעשות. להצעה מדוייקת ומפורטת זו צריכות ההצעות להתייחס. הבא שמאי שלך שיתייחס לשמאי של הביטוח, מבחינת מה שצריך לעשות. אם תגיע לשם, השאר יהיה כמו שכתבתי. בהצלחה.

תודה רבה אמיר

תודה רבה אמיר

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש