בדיקת פוליסות ביטוח
שלום, במהלך החיים רכשתי הרבה פוליסות ביטוח: חיים, פוליסת בראיות פרטית , פוליסת בראיות מורחבת של קופת החולים, פוליסות לתאונות אישיות וכמובן תוכנית פנסיונית. הגעתי למצב שאני משלם המון כסף כל חודש על ביטוחים אלה. השאלה שלי האם יש גוף שאליו אוכל לפנות על מנת שיבדוק את כל הפוליסות וימליץ בצורה אוביאקטיבית האם יש כיסוים כפולים ומה עלי לשנות / לבטל ? תודה יוסי
יש יועצי ביטוח שיודעים לעשות את זה, אם כי אני לא יודע האם במקרה פרטני של אדם אחד, ההשקעה בשכר טרחתם שווה את המאמץ. באופן עקרוני, תפקידו של סוכן הביטוח היא לעשות את מה שאתה מבקש, שכן היום רואים את סוכן הביטוח, לא כפקיד שאוסף ממך כסף ומעביר אותו לחברת הביטוח, אלא כמי תפקידו לראות את הצרכים הביטוחיים שלך ולבחון האם הפוליסות שיש לך עונות עליהן. כן כן, לפעמים סוכן ביטוח חשוב יותר מחסכון של כמה גרושים בביטוח ישיר כזה או אחר... אני מכיר לפחות מקרה אחד, בו סוכם ביטוח נתבע על ידי מבוטח שנפגע בתאונה, בגלל שלטענת המבוטח, סוכן הביטוח לא ראה נכון את הצרכים הביטוחיים של המבוטח ולכן לא רכש לו כיסויים מתאימים לו, אלא כיסויים אחרים. לסיכום, במקרה שלך, לפני שאני ממליץ לך להוציא כספים על יועצים יקרים, הייתי מתחיל עם פניה לסוכן הביטוח שלך, עם בקשה שיעשה בדיוק את מה שכתבת, ואם התשובה שלו לא נראית לך, ללכת לסוכן אחר ולהשוות את התשובות שלהם. בהצלחה אמיר
אמיר, תודה על התשובה. הבעיה היא שאין לי סוכן ביטוח, כל הביטוחים שלי נעשו בחברות הישירות. יוסי
אני מסכים איתך (שיש בעיה...) תצטרך לפנות ליועץ ביטוח או לסוכם ביטוח ולשלם לו על העצות. ייתכן שאם יש לך תיק משתלם מספיק, יהיה סוכם שייקח את התיק וייעץ לך, בתקווה שתיהפך להיות לקוח שלו.