חבות המוצר לעסק קטן האם כדאי?
שלום רב אני יצרן קטן של תריסים שמספק ללקוחות הביתה ע"י מתקינים שהם קבלני משנה. הסוכן ה"נמרץ" שלי לוחץ לעשות ביטוח חבות המוצר שמאד יקר לי ובעצם לפי מיטב הבנתי המוגבלת קראתי בפוליסה שחברת הביטוח יכולה לפסול בקלות כל תביעה ע"י האשמת המתקינים . חוץ מזה מה יכול לקרות לתריסים? האם כדאי ? והאם יש מישהו אוביקטיבי שאפשר להתייעץ איתו?
אורי שלום, קטונתי מלייעץ לך האם כדאי לעשות ביטוח כזה, בלי שאנחנו מכירים. אני רוצה להציג לפניך מצב: התקנת תריס אצל לקוח, ואחרי שהמתקין הלך, הבן הקטן של אותו לקוח הציץ החוצה מהחלון, כשהתריס מורד, ואז לפתע ירד התריס ברעש גדול, פגע לו בצוואר וגרם לפציעתו. כעת אתה נתבע ואומר כמובן שהכל באשמת המתקים. אבל, התובע טוען שאתה התרשלת בבחירת המתקין שלך, עובדה שמטילה עליך אחריות, או אולי חמור מכך - מוכיח שהבעיה לא היתה המתקים אלא איכות התריס. הנזק הוא מאה וחמישים אלף ש"ח. רוצה את הסכנה הזו על גבך ? אם לא - עשה ביטוח. הביטוח יוכל לנסות להפיל את הכל על המתקין, אבל אם בית המשפט יקבע שזה לא המתקין אלא היצרן, אז חברת הביטוח תשלם. בקיצור - מי שקונה פוליסה, קונה ראש שקט. מי שלא קונה ביטוח, צריך להשאיר רזרבות בצד, מקרה שמישהו יתבע אותו על נזק למוצר. בהצלחה.