לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
אדם

חוב לחברת ביטוח

שלום רב, לפני שנה (קצת יותר), איבדתי את הארנק ועמו את כרטיס האשראי באמצעותו אני מחויב באינספור הרשאות לחיוב. משום מה, כל ההרשאות עברו לכרטיס החדש אך שלוש פוליסות פרטיות (שתי פוליסות בריאות ופוליסת סיעוד) לא מחויבות מזה כשנה. ביום שישי האחרון קיבלתי ״הודעה ראשונה בדבר אי תשלום״ כמספר הפוליסות. גובה החוב המצטבר, כ- 2200 ש״ח. אני לא מעוניין בפוליסות אלו ולא קיבלתי שום התראה במהלך השנה האחרונה. לכשיבוטלו פוליסות אלו, האם עדיין אצטרך לשלם את החוב או שמא הביטול פוטר אותי מתשלומים אלו? תודה רבה לתשובתך! אדם

אמיר שושני

שלום אדם, הם יחייבו אותך על הביטוח שהיה בתוקף עד שתבטל אותו או עד שהם יבטלו אותו. הטיעון שלהם יהיה שאם היה קורה לך מקרה ביטוח, היית תובע אותם, נכון? ...

אדם

תודה אמיר, עם זאת, האם: 1. ביטול רטרואקטיבי, ככל שניתן ו/או 2. התחייבות שלא לתבוע את חברת הביטוח יספיקו על מנת לבטל את החוב? האם יש דרך לבטל את החוב בצורה כלשהי? (במשך יותר משנה אני לא מחוייב וחברת הביטוח כעבור מעל שנה נזכרת לשלוח לי "התראה ראשונה") תודה רבה על עזרתך!

אמיר שושני

אם אתה שואל, כנראה שזה מה שהם הציעו לך ? אם כן - קח את זה, כי אני לא חושב שאתה יכול לאכוף עליהם את הדבר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש