ביטוחסעודי
ב 1.10.97 הצטרפתי לביטוח רפואי "מושלם" של קופת חולים כללית, שכלל גם ביטוח סעודי הגיל שלי באותה תקופה היה: 48 ב 31.12.1998 הופסק הביטוח הרפואי בתוכנית "מושלם " באופן יזום על ידי קופת החולים והופסקה הגביה באופן יזום על ידי קופת החולים. ב1.8.99 הצטרפתי לביטוח הרפואי "משלים" של קופת חולים , שהחליף את הביטוח המושלם,הגיל שלי באותה תקופה היה 50 התברר לי לאחרונה בשיחה טלפונית עם נציגי חברת הביטוח, שעקב העובדה שהיתה הפסקה בתשלומים , לא ביוזמתי , חברת הביטוח טוענת שהצטרפתי לאחר גיל 50 ואינה מכירה ברצף ביטוחי ולכן לפי המחירון שלה היא מקטינה את גובה הפיצוי ב% 30 במיקרה של תביעה עתידית לקצבת סיעוד בקשתי לקבל מחברת הביטוח ההעתק של הודעות או התראות שהייתי אמור לקבל לאחר הפסקת הביטוח במסגרת "ביטוח מושלם" והמעבר ל"ביטוח משלים",על אפשרות לפגיעה בזכויותי עקב אי תשלום , אך לא קיבלתי שום מיסמך המעיד על כך, לטענתם הם לא שמרו מיסמכים אלו ובנוסף הם לא חייבים להציג לי מסמכים אלו. האם חברת הביטוח חייבת לשמור את המיסמכים ולהציג אותם לפי דרישת המבוטח? תודה שמוליק
היי שמוליק, אני חושב שחברת הביטוח חייבת לשמור את ההודעות הללו, לא כי זו דרישת החוק, אלא כי אם אתה טוען שלא קיבלת הודעות, חברת הביטוח תצטרך להוכיח שהיא שלחה אותן. אם היא לא שמרה את ההודעות, היא לא תצליח להוכיח שהיא שלחה אותן, וידך תהיה על העליונה. לגבי הדרך הנכונה לפעול, אתה צריך לבחון האם מדובר באותה חברת ביטוח או לא. זה ישליך על השאלה איזו תביעה עליך להגיש, ונגד מי, על מנת לשמור על הזכויות שלך,