לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
גילי

פגיעה של צד ג' בדלת של רכב חונה

שלום רב, אתמול חניתי את רכבי בכביש שירות שהינו כביש צדדי וצר המקביל לכביש ראשי. מצד שמאל חונים רכבים (באופן חוקי ) ומצד ימין עוברות מכוניות. מאחר והכביש מאד צר צריך להאט לפני כניסה לכביש. חניתי את רכבי והייתי בעצירה מוחלטת ממש בכניסה לכביש השירות (מצד שמאל) בתי שישבה לידי, פתחה את הדלת והתכוונה לצאת. (במועד פתיחת הדלת לא נכנסו מכוניות ברחוב ) לאחר שניות ספורות נכנסה לרחוב הצר, הישר מהכביש הראשי, מונית במהירות מופרזת שנסעה –ופגעה בדלת. הפגיעה היתה בקצה של הדלת. הנהג בלם בחוזקה והדלת נגררה מהמראה שלו לאורך שתי הדלתות הקדמית והאחורית בצד הנהג.. יובהר כי כניסת רכבים לרחוב השירות הינה מימין והרכבים חונים בצד שמאל כאשר הרכב מגיע מכביש ראשי וצריך לסטות ימינה כדי להכנס לכביש השירות הנזק גבוה והוא כולל החלפת דלת (דלת משומשת). אני שוקלת לתבוע את חברת הביטוח של נהג המונית מאחר והוא פגע בדלת אחרי שהיתה פתוחה. אבקש לדעת אם אפשר לקבוע באופן חד משמעי מי אשם במקרה כזה? תודה.

אמיר שושני

היי גילי, היחיד שיכול לקבוע חד משמעית מי אשם הוא השופט שידון בתיק. על פניו, אם הדלת שפתחה ביתך היתה הדלת שפונה לרחוב ולא זו שפונה לשולי הכביש, את כנראה גם קצת אשמה. אני הייית תובע את הביטוח שלך, ותובע את הצד השני על הפסד הנחת העדר תביעות ועליית הפרמיה וההשתתפות העצמית. כך, גם אם תפסידי, חלילה, הנזק יהיה קטן יותר. בהצלחה

גילי

הי, תודה על התשובה. אי אפשר לפתוח את הדלת שפונה לשול הכביש- החניה (לפי החוק) מוזרה. גם הנהג צריך לצאת מהצד השני... ומה לגבי העובדה שהדלת כבר היתה פתוחה שנהג המונית הגיע? אין לזה משמעות? מה גם שלא מדובר ברחוב. מדביר בכביש צר וקטן המוגדר ככביש שירות שהוא מקביל לכביש ראשי...

אמיר שושני

היי גילי, זה לא חד משמי, אלא תלוי בנסיבות. כיון שמדובר בכביש לא כביש, ויציאה שאינה רגילה, את בסיכון מסויים ששופט לא יראה את הדברים כפי שאת רואה אותם. לכן, בהנחה שעלות התיקון היא יותר מגובה ההשתתפות העצמית, אני נשאר עם ההמלצה שהמלצתי לך.

גילי

האם נהג המונית יכול לתבוע את חברת הביטוח שלי אם אני לא מודה? גם בפניו יש אפשרות לתבוע את הביטוח שלו ואז לתבוע אותי באופן אישי על מה שהוא שילם. מאחר וההשתתפות העצמית של נהגי המוניות גבוהה במיוחד אני לוקחת כאן סיכון שיתבע אותי בסכום גבוה, לא? לעומת האופציה שיתבע את חברת הביטוח שלי? אני מרגישה שאני בפלונטר. מצד אחד אני לא חושבת שאני אשמה ומצד שני הוא יכול לתבוע אותי באופן אישי בסכומים גבוהים... תודה רבה.

אמיר שושני

הוא יכול, אבל בשביל זה יש לך ביטוח. הוא תובע אותך ואת הביטוח שלך. את משלמת השתתפות עצמית רק פעם אחת. השאר זו כאב הראש של הביטוח.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש