תביעות קטנות
שלום רב, תודה על העזרה פה. כתבתי לא מזמן על מקרה שנסעתי באופנוע ורכב שחנה בשוליים פתח דלת בהפתעה לתוך הנתיב שלי ופגעתי בדלת והחלקתי וכתוצאה מההחלקה פגעתי ברכב והזקתי אותו. הרכב שפתח לי דלת היה שכור וחברת ההשכרה שללה את התביעה שלי בטענה שירדתי לשוליים וממילא נהג הרכב השכור אינו אשם. טענה זו אינה נכונה כלל ועיקר והתמונות מהאירוע מוכיחות שהרכב חנה בחציו בתוך הנתיב, כך שכל פתיחת דלת היא לתוך הנתיב הנוסע. אני רוצה לתבוע בתביעות קטנות, השאלה שלי את מי אני תובע? את חברת ההשכרה? או את נהג הרכב? שאלה שניה, חברת הביטוח של הרכב שפגעתי בו כתוצאה מההחלקה נחושה לתבוע אותי, למרות שנהגת הרכב טוענת שאיני אשם, האם עלי להתייחס בתביעה לפרט זה? ואיך אני מגן על עצמי מתביעת הביטוח שלה?
שלום , אני עובדת בתכנית טלויזיה חדשה שעוסקת בתביעות קטנות, אשמח לשוחח איתך. לפרטים נוספים כנס ל https://www.facebook.com/pages/%D7%94%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F/507915195989661?notif_t=page_invite_accepted ג'ייין
שלום ירון. אני מבין שיש לך תמונות שמוכיחות את טענתך לגבי מיקום הרכב שפגעת בו. אתה צריך לתבוע את הנהג, כי הוא זה שאחראי, ואת ביטוח צד ג' של הרכב שפגעת בו. הם יגישו נגדך תביעה, שתי התביעות תתבררנה במקביל והשופט יחליט מי משלם למי, וכמה. על נמת לבצר את עמתדתך, אני מציע לך לשוחח עם הנהגת של הרכב, וגם להקליט אותה אומרת שהתאונה בכלל לא היתה אשמתך.