לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ירון

תביעה עבור נזקים לצד ג

שלום רב, לפני כשנתיים הייתי בעלים של חברת שליחויות (כיום החברה אומנם פתוחה אך לא פעילה בפועל). שליח בזמנו, עשה תאונה עם אופנוע ששכרתי. לאופנוע נגרם נזק טוטלוס ולרכב שנפגע נגרם נזק בכ- 25,000 ש"ח. השליח אמר לי בזמנו שהוא לא אשם ושצד ג עבר באור אדום ושנמתין לראות מה יקרה. בחוזה העבודה שיש לי עם השליח כתוב שהוא אחראי לכל נזק שיגרם לחברה או לצד ג. לאופנוע היה רק ביטוח חובה. היום (לאחר כשנתיים) קיבלתי בדואר מכתב שבו הביטוח תובע את השליח והשליח מצידו מעביר את האחריות אלי. השליח מנמק את האחריות שלי בזה שהייתי צריך לעשות, ושהוא חשב שיש ביטוח צד ג לאופנוע. אני מנגד טוען שמעולם לא אמרתי דבר כזה ואני חייב רק בביטוח חובה. בנוסף השליח טוען שיש לי הסכם עם חברת ההשכרה שבה אני מחוייב לעשות ביטוחי צד ג, וזה נכון אבל, בהסכם עם חברת ההשכרה רשום במדוייק מספרי האופנועים שאני אמור לבטח בביטוח צד ג ואופנוע זה לא נכלל. בנוסף, לא הבנתי מה הקשר בין ההסכם שלי עם חברת ההשכרה לבין השליח. יש לציין שחברה שלי בזמנו שילמה את נזקי האופנוע(טוטלוס) לחברת ההשכרה ולא ביקשתי\תבעתי את הסכום הנ"ל מהשליח גם כי לא היה נראה לי בזמנו שזה ראוי לבקש מאדם שעבר תאונה וגם כי הוא אמר לי להמתין שיתברר שצד ג אשם ולדרוש ממנו. אשמח לקבל יעוץ או חוות דעת מה עלי לעשות, אין לי ניסיון רב בנושא. תודה רבה

אמיר שושני

שלום ירון. באופן עקרוני, העמדה שלך אמורה להיות זו: העובדה שהיה או לא היה ביטוח צד ג', לא אמורה להשליך על זהירותו של השליח. הוא היה אמור להיזהר בכביש, ואם יתברר שהוא לא - הוא צריך לשאת בתוצאות. אני חושב שאתה אמור גם להגיש נגדו תביעה על הנזק ששילמת, על מנת שהוא יבין שהוא יכול גם להפסיד מהתביעה הזו ולא רק להרוויח. לא הבנתי מה כתבת לעניין חובת ביטוח צד ג' שלך, אבל אם אתה יכול להראות שהחובה הזו לא חלה על האופנוע הזה (ולא במקרה...) זה בוודאי יועיל. לבסוף, הייתי מברר, ואם לא עשית את זה עד היום אני מקווה שיהיה לך איפה לברר, מי באמת אשם בתאונה ומה היו נסיבותיה, כי אם הנהג השני אשם, הרי הייתי מתמודד גם איתו.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום ביטוח ותביעות רכוש